2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Más útvonalon, de vonul a Gárda

A meghirdetett időpontban, vasárnap délután két órakor elkezdődött a Magyar Gárda demonstrációja a Pest megyei Tatárszentgyörgyön. A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója arról számolt be, hogy csaknem négyszáz egyenruhás gárdista, és 2-300 érdeklőd
2007. december 9. vasárnap 16:48 - Hírextra
A felvonulást eredetileg azon az utcán át tervezték, ahol a helybeli romák élnek, de a rendőrség figyelmeztette szervezőket, hogy ebben az esetben nem tudják garantálni a település bizonságát. Ezért a főúton vonultak végig egy, a templomtól körülbelül egy kilométerre található füves területre.

A tervek szerint beszédet Bíber József Tibor, s Jobbik alelnöke, Dósa István, a Magyar Gárda országos főkapitánya és Szegedi Csanád, a Magyar Gárda Egyesület alapító tagja. A felvonulás egyelőre békés, nem történt rendzavarás. A rendezvényt a rendőrség biztosítja.

Délelőtt roma civil szervezetek és az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) képviselői, összesen körülbelül 100-200 ember vonult a romák által lakott utcából a templomba, ahol imát mondtak a II. világháború alatt meggyilkolt zsidó és roma emberekért. Az akcióval a Magyar Gárda rendezvénye ellen tiltakoztak. A romák délutánra az általuk lakott utca egyik kertjében gyűltek össze - számolt be a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2007. december 11. 16:37
A Magyar Gárda működési engedélyét vissza kell vonni, mert nem aszerint működik, mert gyűlöletet, félelmet kelt.
Tisztességes ember nem érthet egyet velük!
2007. december 9. 17:09
ilyenkor hol van sólyom?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását