2024. március 2. - Lujza

Szarvashiba a tévében

Szarvashiba címmel új animációs nyelvhelyességi műsort indít vasárnaptól a közszolgálati televízió m2 csatornája - tájékoztatta a Magyar Televízió kommunikációs osztálya az MTI-t.
2007. december 8. szombat 12:10 - Hírextra

Az adások vasárnap koraesténként 13 percben jelentkeznek. A műsor két-háromperces verzióival a hét minden napján találkozhatnak a nézők.

Az MTV közlése szerint a Szarvashiba készítői a Csodaszarvas mondáját kerettörténetként alkalmazva mozifilmeket, műalkotásokat, történelmi eseményeket vagy éppen televíziós műsorokat írnak felül egy kis nyelvtanozás kedvéért. A történet szerint a hunok és a magyarok ősei, Hunor és Magor ma is kergetik a Csodaszarvast, aki - különböző jelenetekbe menekülve - nyelvtani problémák megoldásával próbálja távol tartani üldözőit.

A közlés szerint a műsor célja, hogy a tipikus nyelvhelyességi hibákra, felhívja a figyelmet. A Szarvashibát vicces animációk mellett a papírkivágásos technikára emlékeztető számítógépes grafika, valamint rengeteg képi és nyelvi humor is jellemzi - mutatott rá az MTV.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását