2024. május 3. - Tímea, Irma

MSZP: Fidesz befolyás alatt a Liga

Az MSZP szerint semmi új nincs a Liga jövő héten induló plakát-akciójában, hiszen hétfőn még pénzt is ajánlottak azoknak a szocialista képviselőknek, akik az egészségbiztosítás átalakítása ellen szavaznak.
2007. december 8. szombat 14:58 - Hírextra
A Liga plakát-akciója a jövő héten kezdődik. A szakszervezeti szövetség azokat az MSZP-s képviselőket próbálja meggyőzni, akik szerintük még ingadoznak az egészségbiztosítás átalakítása ügyében. Gaskó István, a Liga elnöke szerint 30-40 olyan szocialista politikus lehet, akiknél esély van arra, hogy nemmel szavazzanak december 17-én a Parlamentben. Rájuk próbálnak hatni saját választókörzetükben.

Az MSZP szóvivője szerint a Liga újabb akciójában semmi újdonság nincs, hiszen a hét elején még fejenként 100 ezer forintért akarták megvenni a szocialista politikusok szavazatait. Nyakó István a Független Hírügynökségnek azt mondta: akár minden nap tehet hasonló bejelentéseket Gaskó István Liga-elnök, de a lényeg attól még ugyanaz marad. Az MSZP-frakció a hétfői ülésén egyöntetűen támogatta a társadalombiztosítás reformjáról szóló törvényjavaslat parlamenti elfogadását.

Az MSZP szóvivője szerint nem érdekvédelmi kommunikáció, hanem politikai PR-akció a Liga plakátkampánya. Nyakó István hozzátette: a Liga Szakszervezeti Szövetség és Gaskó István elnök a Fidesz politikai eszközévé vált. Ráadásul mindez valószínűleg az érdekvédők egy részének tudtán kívül, és szánt szándékkal történt így. Legalábbis ez derült ki Gaskó Istvánnak és Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének tárgyalása után - tette hozzá az MSZP szóvivője.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását