2024. április 24. - György

Messze még a három százalék

Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke szerint az árstabilitást jelentő, három százalékos infláció csak a tervezettnél hosszabb idő alatt valósulhat meg, vagyis 2008-ban nem érhető el.
2007. december 8. szombat 06:56 - Hírextra
A jegybank elnöke kijelentette: biztos van olyan kamatszint, ami mellett le lehetett volna hozni az inflációt 3 százalékra, csak kérdés, hogy megéri-e ekkorát csavarni a kamatokon. Simor szerint a tervezett infláció elérése 2008-ban reálgazdasági áldozatokkal járt volna miközben a sikert sem lehette volna garantálni.

Amikor sorozatban érik különböző sokkok a gazdaságot, akkor egyre nehezebb felmérni az átmeneti inflációs sokkot előidéző hatásokat, és egyre inkább oda kell figyelni azokra a kockázatokra, amelyek az alappályát övezik - mondta.

A monetáris tanácsban az aktívabb belső kommunikáció nyomán egymás álláspontjait sokkal jobban értjük, mint korábban, éppen ezért egységesebbnek gondolom a tanácsot, mélyebbnek, megalapozottabbnak a döntéshozatalt. És ez akkor is igaz, ha egyszer 6-6-os szavazati arány mellett születtek döntések - fogalmazott a jegybank elnöke.

Az MNB elnöke sürgette az újraelosztási szint csökkentését, amit a konvergenciaprogramban rögzített a kormányzat, hiszen az a magyar versenyképesség javítását ez segítheti elő.
Forrás: MTI-hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását