2024. május 3. - Tímea, Irma

Megnyitották az Esélyek Háza irodáit

A megyék közt utolsóként Veszprémben nyitották meg pénteken az Esélyek Háza irodahelyiségeit; Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter azt hangsúlyozta az avatóünnepen, hogy a 2004-ben elindított Esélyek Háza hálózat kiépítése a veszprémi irodák m
2007. december 7. péntek 17:15 - Hírextra

Egy megyei iroda fenntartására évente 9-10 millió forintot fordít a tárca - mondta a miniszter, hangsúlyozva, hogy a kormány felelős az esélyteremtésért, s támogatja is azt a költségvetésből és számos pályázat pénzösszegeivel. Valódi esélyteremtés azonban csak úgy lehet, s az ennek érdekében tett erőfeszítések csak akkor lehetnek eredményesek, ha ezt "nagyon erős társadalmi támogatottság kíséri".

Közös a felelősségünk, hogy mit tudunk tenni a hátrányos helyzetűek, a fogyatékkal élők érdekében - tette hozzá a miniszter, rámutatva arra, hogy ahol már működik Esélyek Háza, ott jók a tapasztalatok.
Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke elmondta: tíz olyan intézményt tartanak fenn a megyében, amelyekben fogyatékkal élők laknak - közel 1500-an -, s évente több százmillió forintot fordít a megye szociális ellátásra. A hátrányos helyzetű önkormányzatok pedig évi 150 milliós támogatásra pályázhatnak - tette hozzá, megjegyezve azt is, hogy az intézmények akadálymentesítésére idén 50 millió forintot fordítottak.

A veszprémi Esélyek Háza két irodájában négy főállású alkalmazott dolgozik, egy-egy pedagógus és pszichológus pedig megbízás alapján lát el feladatokat.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását