2024. május 12. - Pongrác

Maldini bosszúra éhes

Az olasz Paolo Maldini szeretne csapatával, az AC Milannal bosszút állni az argentin Boca Juniorson a péntektől jövő vasárnapig Japánban zajló labdarúgó klubvilágbajnokságon.
2007. december 7. péntek 12:56 - Hírextra

A Bajnokok Ligája címvédője még 2003-ban, a klub-vb előfutárának számító Világkupán büntetőpárbajban szenvedett vereséget a Buenos Aires-i együttestől.

Mivel az európai és a dél-amerikai sztárcsapat számít az idei világtorna legnagyobb esélyesének, így könnyen elképzelhető, hogy a két gárda játssza majd az esemény jokohamai döntőjét jövő vasárnap.
"Talán szokatlan, hogy elbukott csatákra emlékezzek, de mostanában legtöbbször mégis a Boca ellen elszenvedett korábbi fiaskóra gondolok" - mondta a 39 éves Maldini.

Japánban a Libertadores Kupa-győztes Boca és a BL-címvédő Milan kiemeltként csak az elődöntőkben csatlakozik a küzdelmekhez. A rendezvény presztízsét emelik a Milan-alelnök Adriano Galliani szavai: "megnyerni a japán tornát hasonlóan óriási fegyvertény lenne, mint a Liverpool elleni BL-diadal volt májusban".

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) régióinak kontinensbajnokait felvonultató klubvilágbajnokságon a két nagyágyú mellett Afrikát a tunéziai Etoile Sahel, a Közép- és Észak-Amerikát magában foglaló CONCACAF-zónát a mexikói CF Pachusa, Ázsiát a japán Urawa Reds és az iráni Sepahan, Óceániát pedig az új-zélandi Waitekere United képviseli.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását