2024. április 26. - Ervin

Doppingszerek listája - további növekedés

Azonnali hatállyal kitiltott három táplálék-kiegészítőt a kereskedelmi forgalomból az Egyesült Államok gyógyszer- és élelmiszer engedélyező, ellenőrző hivatala, az FDA.
2007. december 7. péntek 09:30 - Hírextra
Az egész országban tv- és újsághirdetésekben reklámozott szerek a férfiúi erő növelését ígérte a fogyasztóknak és külön hangsúlyozta, hogy kizárólag természetes anyagokat tartalmaz, bevételének semmiféle kockázata nincs.

Az FDA rendszeresen vizsgálja az üzletekbe kerülő gyógyszereket és gyógyhatású anyagokat. Az "Igazi férfi szexuális energiatápláló kapszula", az "Energia-Max kiegészítő férfiformula kapszula" és a tömörén "Még…" névre hallgató tabletta a gyógyszeripar által mesterséges anyagokból előállított gyógyszertől lett hatékony.

Az amerikai hatóság már évek óta tapasztalja, hogy a különféle táplálék-kiegészítők, amelyek éppen azáltal lesznek népszerűek, hogy sokan úgy vélik: a kizárólag természetes anyagokat tartalmazó természetgyógyászati szerek ártalmatlanok, de szedésük eredményes, gyakorta a gyógyszeripar előállította, valóban nagyszerű gyógyszerektől lesznek jó gyógyító hatásúak.

Az FDA csak tavaly júliusban 17 férfiasságot állítólag fokozni képes természetgyógyászati anyagot vizsgált és mindegyikben talált valamilyen, ténylegesen hatékony, iparilag előállított gyógyszert.

Az ilyesféle hamisítás azért igen veszélyes, mert a gyógyszeripar által gyártott patikaszerek részletes tájékoztatójában szerepelnek az esetleges mellékhatások vagy a kölcsönhatások más gyógyszerekkel, a természetgyógyászati készítményekről pedig legtöbbször az sem derül ki, hogy mi van bennük - olvasható az FDA hírlevelében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását