2024. április 18. - Andrea, Ilma

Az SZDSZ és az MSZP közös jelöltje

Kulturált kampányra számít Lakos Imre, a XI. kerület szabad demokrata alpolgármestere, aki az SZDSZ és az MSZP közös jelöltjeként indul a kerületben az időközi parlamenti választáson. A szavazást a korábbi képviselő, Deák András (KDNP) halála miatt kellet
2007. december 7. péntek 12:41 - Hírextra

Nem akarok harsány kampányt, semmiképpen sem vennék részt egy plakátháborúban. Az elhunyt Deák Andráshoz is méltatlan lenne, ha egy rosszízű kampányt folytatnánk le - mondta el pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Lakos Imre.

A képviselőjelölt közölte, hogy a 2006-os parlamenti választásokon sikerként könyvelte el, hogy 11,3 százalékot kapott az első fordulóban, de ezt követően visszalépett a szocialista Szabó Vilmos javára. Most mindenképpen meg akarták mérettetni magukat és ezúttal az MSZP részéről érkezett a megkeresés, hogy szívesen támogatnák jelöltségét.

A szabad demokrata alpolgármester elismerte, hogy a közvélemény-kutatási eredmények alapján jogos a feltételezés, hogy a Fidesz-KDNP jelöltje nyerhet. "Én viszont úgy gondolom egyetlen meccset sem lehet feladni már az elején, egyébként is harcos típus vagyok" - tette hozzá. Saját esélyeit latolgatva kiemelte, hogy a kerületben vele együtt összesen három képviselő van, akik 17 éve tagjai az önkormányzati képviselő-testületnek. Azt is elmondta, hogy már a harmadik ciklusban tölti be az alpolgármesteri posztot és nem egy pártlogót, hanem önmagát kínálja fel a választóknak.
A kampány kapcsán úgy fogalmazott, hogy a karácsonyi, újévi időszak nem a legszerencsésebb, mert a szavazókat a kopogtatócédula-gyűjtésen túl nem is illendő terhelni.

A kopogtatócédula-gyűjtésről azt mondta, hogy a vártnál jobb eredményt értek el, de ennél is sokkal fontosabbnak tartja, hogy aktivistáik sehol nem találkoztak kimondott ellenszenvvel.

Saját programját úgy vezette fel, hogy a helyi értékekre, a hagyományokra kell helyezni a hangsúlyt, példaként említette a Gellért-hegyet és a Citadellát, valamint az oktatási központokat, mint az Infoparkot és a műegyetemet. Beszélt a 4-es metró építéséről is, mint fogalmazott, valószínűleg Újbudát sújtják leginkább ezek a munkálatok, de talán ez a városrész élvezheti majd leginkább a földalatti előnyeit.

A választásra előretekintve azt mondta, hogy visszalépni nem lehet, ha nem nyernek, majd le kell vonni a tanulságokat. Lakos Imre úgy véli, hogy ez a voksolás egy nagyon jó mérce lesz, sokkal jobb mint egy általános közvélemény-kutatás. Hozzátette, hogy ebben a választókerületben mindig magas a részvételi arány, 2006 tavaszán is a választópolgárok közel 75 százaléka ment el szavazni, éppen ezért számára csalódást jelentene, ha most kevesen járulnának az urnák elé.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását