2024. május 5. - Györgyi

A színesfémlopás mielőbbi felszámolása

A kormány a színesfémlopás és az illegális színesfém-kereskedelem mielőbbi felszámolása érdekében javaslatot készít elő, amelynek célja a színesfémtárgyak kereskedelmével kapcsolatos jogszabályok átfogó felülvizsgálata.
2007. december 7. péntek 13:44 - Hírextra

A kormány a felülvizsgálat során olyan jogszabályok és jogszabályi módosítások kidolgozására tesz javaslatot, amelyek célja a hatósági eszközök jelentős bővítése. Így többek között a kormány szigorítaná a hatósági szankciókat és a kereskedelmi tevékenység gyakorlásának feltételeit, valamint megteremtené a feldolgozott színesfémtárgyak származásának és felhasználásának nyomon követhetőségét.

A kormány elkötelezettségét bizonyítja, hogy Gyurcsány Ferenc már a 48 pont és az Új rend és szabadság programja kapcsán is felhívta a figyelmet arra, hogy a feketegazdaság elleni küzdelem egyik fontos területe a színesfém-kereskedelem kérdésének rendezése.

A javaslatok kidolgozásával párhuzamosan, a hatályos jogszabályi keretek között is hatékonyabbá kívánja tenni a hatóságok fellépését az illegális színesfém-kereskedelemmel szemben. Ennek eszközei az illegális színesfém-kereskedelemmel érintett hatóságok és a rendőrség célzott, összehangolt ellenőrzései lesznek.

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását