2024. május 11. - Ferenc

Emelkednek az illetmények

Január 1-jétől átlagosan öt százalékkal emelkedik a közalkalmazotti, köztisztviselői és a hivatásos állományban dolgozók illetménye - jelentette be Herczog László, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakállamtitkára a kormányszóvivői tájékoztatón, szer
2007. december 6. csütörtök 07:42 - Hírextra
Mint mondta, az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT)szakszervezeti és kormányzati oldalának megállapodása szerint az illetménytábla A1 (a közszféra legkisebb alapbére) fizetési fokozata azonos a jövő évi országos minimálbérrel, tehát 69.000 forint lett.

A közalkalmazotti pótlékalap januártól 2 százalékkal, 20.000 forintra emelkedik.

A szakállamtitkár elmondta azt is, hogy a felsőoktatási intézményekben oktatók, kutatók illetményalapja jövő év január 1-től szintén 5 százalékkal, 437.300 forintra emelkedik.

A köztisztviselők és a hivatásos állományú jogviszonyban foglalkoztatottak illetménye is öt százalékkal nő januártól, így az illetményalap jövőre 38.650 forint lesz - közölte Herczog László.

A szakállamtitkár elmondta azt is, a garantált illetményszintek eléréséhez - ahol az intézmények erre törvényileg kötelezettek - a szükséges forrást a központi költségvetés biztosítja. Azok a közalkalmazottak, akik eddig nem a minimumot kapták, részesülhetnek további illetményemelésben, de ez már nem kötelező.

Herczog László beszélt a 13. havi fizetésről is. Elmondta: 2008-ban a 13. havi illetményt nem utólag, hanem havi egyenlő részben kapják meg a munkavállalók, így januárban utalják számukra az összeg 1/12-et részét.

Elmondta azt is, megállapodás született az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsban arról is, hogy a 2009-es bértárgyalások 4 százalékról indulnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását