2024. április 26. - Ervin

Több külföldi jött

Ez év első 10 hónapjában 3 millió külföldi vendég 9 millió vendégéjszakát töltött magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken. A vendégek száma egy százalékkal több volt, mint az előző év azonos időszakában, ám a vendégéjszakák száma 2 százalékkal csökkent
2007. december 5. szerda 11:05 - Hírextra
Idén januártól októberig a külföldi és belföldi vendégéjszakák száma 0,4 százalékkal emelkedett 2006 első tíz hónapjához képest. A szálláshelyek árbevétele ezalatt 4, míg az árak 6 százalékkal emelkedtek.

Az Európai Unióból érkezett vendégek 2 százalékkal kevesebb éjszakát töltöttek el a hazai szálláshelyeken, mint egy évvel korábban. A külföldi vendégéjszakák csaknem 30 százalékát a német vendégek töltik Magyarországon. Ám számuk 9 százalékkal csökkent egy év alatt.

A legnagyobb, 6 százalékos emelkedést a hazai wellness-szállodák külföldi vendégéjszakáinál tapasztalták, míg a kempingekben 2 százalékkal nőtt ez a forgalom. A többi szállástípusnál csökkent a külföldi vendégéjszakák száma.

Az év első 10 hónapjában 3,4 millió belföldi vendéget és 8,7 millió belföldi vendég-éjszakát regisztráltak a kereskedelmi szálláshelyeken. Ez 2 százalékkal több mint az előző év hasonló időszakában.

Az ötcsillagos házakban 35, a négycsillagosokban 20 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma, a szállodákban összességében 4 százalékos volt a bővülés.

A Balaton vendégforgalma a több éves csökkenés és stagnálás után 2007-ben nőtt. Januártól októberig a szállásdíj-bevétel összességében bruttó 18 milliárd forint volt, ami 11 százalékos emelkedés az előző év azonos időszakához képest. A belföldiek 24 százalékkal több, míg a külföldiek 4 százalékkal kevesebbet költöttek szállásra.

Budapest továbbra is elmarad az előző év azonos időszakában elért teljesítményétől: a belföldi szállásdíj-bevételek 14 százalékkal, a külföldiektől származó bevételek 1 százalékkal csökkentek a 2006. január-októberi időszakhoz viszonyíta.

A szállodák átlagosan 51 százalékos szobakihasználtsággal működtek az év első 10 hónapjában. Ez 1,4 szá¬za¬lékponttal haladta meg az előző év hasonló időszakának adatait - olvasható a KSH szerdai gyorsjelentésében.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását