2024. május 2. - Zsigmond

Pálinkabajnokság

Vadszeder, Feketeribizli, Syrah törköly, Szomolyai cseresznye - ezekkel és más különleges pálinkáikkal az agárdiak vihették haza a legtöbb díjat a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács Miskolcon megrendezett HunDeszt nevű versenyen.
2007. december 5. szerda 20:44 - Hírextra
Ez a pálinkaüzem lett a Legeredményesebb kereskedelmi főzde cím tulajdonosa is.

Aranyérmes lett az Agárdi szilva, a 2007-es Kajszibarack, a Vadszeder, a Feketeribizli, az Erdei meggy, a Cigánymeggy, a Pannonhalmi Tramini törköly, a Bock Syrah törköly és a Szomolyai cseresznye nevű párlat. Ezüstérmet kapott a muskotályos szőlő és birs, bronzot pedig a tavalyi kajszi.

Az üzem már külföldön is nagy sikereket ért el, főleg a bécsi Destillata-n taroltak legutóbb. Vértes Tibor, a főzde egyik tulajdonosa és főzőmestere elmondta, nagy örömükre a vakkóstolás során a zsűri tagjai minden egyes pálinkájukat kiválónak találták, amit bizonyít az aranyérem-eső is.

Az Agárdi Pálinkafőzdét 2002-ben alapították, zöldmezős beruházásként. A helyszín kiválasztásában döntő szerepet játszottak a főzdét körülölelő gyümölcsösök, ezért is törekednek arra, hogy termékeik kizárólag a magyar gyümölcsre jellemző egyedi ízvilág jegyeit hordozzák.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását