2024. május 3. - Tímea, Irma

Optimista bokszoló

Floyd Mayweather meggyőződéssel vallja, hogy szombaton legyőzi Ricky Hattont, a hozzá hasonlatosan profi pályafutásának eddigi összes meccsét megnyerő brit bokszolót.
2007. december 5. szerda 12:27 - Hírextra

Az amerikai klasszis a ringcsatákat szokásos módon megelőző verbális ütközet "nyitómenetében" nagy verést ígért Hattonnek, mondván: "szúrós leszek, ravasz és kemény, ő pedig rettenetesen el fog gyengülni".

A súlycsoportoktól független abszolút ranglistán is a legjobbak közé
sorolt, sőt sokak által a jelen legkiválóbb bokszolójának tartott Mayweather a Boksz Világtanács (WBC) világbajnokaként lép a kötelek közé a szombati meccsen, amelyet Las Vegasban, az MGM Grand Hotel és Casino kesztyűs csaták lebonyolítására specializálódott különtermében rendeznek meg váltósúlyban.

A 30 éves amerikai - aki öt különböző súlycsoportban is vb-címig tudott jutni, s eddigi 38 győztes mérkőzéséből 24-et KO-val nyert meg - májusban a WBC vb-övének friss birtokosaként még azt jelentette be, hogy örökre felhagy a boksszal, aztán szándékát megváltoztatva visszatért, elfogadva Hattonék kihívását.

A 28 esztendős brit öklöző, aki 43, ugyancsak kivétel nélkül sikerrel megvívott, 31-et kiütéssel lezáró mérkőzésen van túl, legutóbb júniusban, éppen Las Vegasban védte meg az IBO szervezetnél kisváltósúlyban őrzött világbajnoki címét. Magyar idő szerint vasárnap hajnalban már csak egyikük mondhatja majd el magáról, hogy változatlanul ver(het)etlen bokszoló.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását