2024. május 8. - Mihály

Megölte a férjét, hét évet kapott

Emberölés miatt jogerősen hét év börtönbüntetéssel sújtotta szerdán a Szegedi Ítélőtábla azt a sándorfalvi asszonyt, aki előzetes szóváltást követően egy késsel halálosan megsebesítette férjét.
2007. december 5. szerda 12:20 - Hírextra

A büntetlen előéletű, nyolc általánost végzett, takarítónőként dolgozó Bárkányiné Rácz Mária 1993-ban kötött házasságot az ügy későbbi sértettjével, aki haláláig kőművessegédként dolgozott. A házasságból egy közös gyermekük született.

A férfi folyamatosan italozott, alkoholfogyasztása egyre nőtt, 2001-2002-től már szinte minden nap részegségig leittasodott. A házasság megromlott, gyakorivá váltak a veszekedések. A férj a viták során többször bántalmazta is a vádlottat.

Egy ilyen esetet követően a nő orvosi kezelésre szorult, s a válást fontolgatta, de ettől a sértett 2005-ben bekövetkezett megbetegedése miatt elállt. Amikor a férfi felépült, kiújultak a viták, veszekedések, s az asszony is inni kezdett.

Az asszony 2007. január 27-én egész nap italozott, s ennek hatására estére a közepes, súlyos fok határán lévő ittas állapotba került. A házaspár napközben vitatkozott, s szóváltásuk este is folytatódott. A szintén ittas férj kiment a konyhában süteményt készítő feleségéhez, szidalmazni kezdte az asszonyt és annak édesanyját, mire a nő indulatos lett, és egy konyhakéssel nyakon szúrta a sértettet, aki rövid időn belül meghalt. A bűncselekményt követően, a vádlott kérésére, első házasságából származó gyermeke értesítette a mentőket.

A táblabíróság ítéletének indoklása szerint a Csongrád Megyei Bíróság által első fokon kiszabott nyolc és fél éves börtönbüntetés, figyelembe véve az enyhítő körülményeket - közöttük a vádlott büntetlen előéletét, őszinte beismerő vallomását, megbánását, a sértett évek óta folytatott magatartását - túlságosan súlyos. A Gyurisné Komlóssy Éva vezette büntetőtanács ezért csökkentette a szabadságvesztés időtartamát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását