2024. május 3. - Tímea, Irma

Navrasics: Elszúrták az elmúlt hét évet

Az őszinte beszéd jegyében Bajnai Gordonnak is be kellene ismernie, hogy a kormányoldal elszúrta az elmúlt hét évet - jelentette ki Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában hétfőn a parlamentben.
2009. április 20. hétfő 15:40 - HírExtra
"Ha már nyílt és őszinte beszéd a cél, akkor önnek is be kell vallania, hogy önök ezt a hét évet - hogy is mondjam - elszúrták, (...) elrontották, rossz kormányzati politika volt, és ebben önnek, legalábbis három éven keresztül része volt" - mondta Navracsics Tibor a miniszterelnöknek.

A fideszes politikus elismerte, hogy főként az infrastruktúra-fejlesztés területén voltak eredmények is, például épültek autópályák, és tisztelik ezeket az eredményeket. Szerinte ugyanakkor ezzel együtt az elmúlt hét évben nem előre ment az ország, hanem 15 évet haladt vissza; az államadósság, a gazdasági hanyatlás és a gazdasági erő tekintetében ott tartunk, ahol az 1990-es évek közepén.

Hangsúlyozta: mindenki tudja, hogy Magyarország jelenlegi súlyos helyzetét nem csak nemzetközi tényezők okozták, hanem alapvetően az, hogy a "szocialisták és a szabad demokraták a kormány közelébe kerültek".

Az MSZP-frakcióhoz fordulva kiemelte: a Fidesz 2006 óta folyamatosan adócsökkentést szorgalmazott, "önök akkor is kioktattak", most pedig néma csöndben, némi ámulattal hallgatják Bajnai Gordont, hogy mit kellett volna megtenni.

Navracsics Tibor miniszterelnökön azt is számon kérte, hogyan lesz gazdasági válságkezelés, ha nincs gazdasági miniszter, hogy lesz az adópolitikában példamutató kötelezettségvállalás, ha az éppen aktuális pénzügyminiszter cége az adóelkerülés témakörben szervez konferenciát és azt is, hogy leépítik újra a bizalmat, ha ebből a szempontból az egyik legérzékenyebb területen olyan miniszter lesz, akit nem támogatott az Országgyűlés szakbizottsága.

A Fidesz frakcióvezetője Bajnai Gordon szavaira reagálva kijelentette: én nem vagyok önnel összedrótozva, és Magyarország sincsen, ahogyan 15 évvel ezelőtt sem volt összedrótozva, amikor a közalkalmazotti réteg egyről a kettőre próbált jutni, "miközben önök a gazdasági szférában privatizáltak és kaszáltak nagy vagyonokat".

Hangsúlyozta, hogy nem erkölcsös most ugyanettől a közalkalmazotti rétegtől áldozatvállalást kérni.

Navracsics Tibor a miniszterelnökhöz fordulva azt is mondta, hogy saját magukon kezdjék a politikai viták kulturálttá tételét. Felhívta a figyelmet arra, hogy az MSZP-frakció egyik tagja "leparasztozta" a hivatalban lévő köztársasági elnököt, egy MSZP-s budapesti elnökségi tag "ledíszzsidózta" a Fidesz egyik képviselőjét, a volt miniszterelnök pedig azt üzente az ellenzék vezetőjének, hogy fogja be a száját, ha a költségvetésről beszél.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását