2024. április 19. - Emma

Keresők, avagy a lány neve

Rádiójáték, színdarab és képregény-változat után most regényformában is megjelent Molnár Péter Keresők, avagy a lány neve című műve - tájékoztatta Gottfried Judit, a Scolar Kiadó munkatársa az MTI-t szerdán.
2007. december 5. szerda 13:51 - Hírextra

Gottfried Judit hozzátette: a regény a napokban kerül a könyvesboltok polcaira.

A most eredeti formájában is megjelent kisregény történetét Molnár Péter az MTI-nek valóságos budapesti helyszíneken játszódó, szürreális meseként jellemezte.

András, a főszereplő az Andrássy útról azóta eltűnt Eckermann kávézóban épp felfigyel egy lányra, máris közli vele a Szorongás Rt. ügynöke: a fiúnak hét napja van arra, hogy megmentse a lányt. Az ügynök örökre boldogtalanná teszi, ha a fiú nem jár sikerrel. Az olvasó megtudhatja azt is, hogy az ügynök azért vált azzá, mert nem tudott megvédeni valakit egy másik ügynöktől. Ha András kudarcot vall, őrá is ez a sors vár.

Molnár Péter történetében az emberekkel egyenrangú szereplők a főváros fái. A város hangjai, nyitott és zárt terei, épületei és tárgyai is mind beleszólnak az események menetébe.

A szerző felidézte: 2002-2003-ban írt kisregénye már több feldolgozásban is eljutott a közönséghez. A Magyar Rádióban hangjáték készült belőle, majd a TÁP Színház adaptálta két változatban, végül a Scolar Kiadó Peer Krisztián átdolgozásában, László Zsuzsa rajzaival jelentette meg a történet képregény-változatát Keresők címmel.

Mint a szerző elmondta: a rádiójáték szerepelt az idei berlini Prix Europa nemzetközi fesztivál versenyprogramjában. A Katona József Színház Kamra színpadán bemutatott előadás pedig idén nyáron elnyerte a Szegedi Alternatív Színházi Szemle fődíját és a színikritikusok díját a 2006/2007-es évad legjobb független színházi előadásáért.

Molnár Péter az 1990-es években politikusként tevékenykedett előbb a Fidesz, majd az SZDSZ színeiben. 1999 és 2002 között nagyrészt az Amerikai Egyesült Államokban dolgozott doktori disszertációján, hazatérését követően írta meg kisregényét.

Tervei között további irodalmi munkák írását említette, többek között az erőfitogtatásról, a kommunikáció csaknem lehetetlen voltáról és talán a politika általa jól ismert világáról is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását