2024. április 29. - Péter

Gönz a NATO-megbeszélésen

Várhatóan az afganisztáni helyzet, a koszovói rendezés és a NATO-orosz viszony is szóba kerül az észak-atlanti szövetség külügyminisztereinek csütörtökön kezdődő kétnapos brüsszeli ülésén. A tanácskozáson a magyar diplomácia vezetője is részt vesz - tájék
2007. december 5. szerda 13:55 - Hírextra

A témák között szerepel a Nyugat-Balkán kérdése, a koszovói rendezés ügye, Afganisztán, a NATO-bővítés, a rakétavédelem és a hagyományos fegyveres erők korlátozásáról szóló szerződés. Szó lesz a szövetség Oroszországhoz, Ukrajnához és a mediterrán térséghez fűződő viszonyáról - olvasható Szelestey Lajos közleményében.

A kétnapos megbeszélésen először a NATO- és az EU-tagországok tárgyalnak informális transzatlanti vacsora keretében. A kétnapos program keretében megtartják a NATO-Oroszország Tanács és a NATO-Ukrajna Bizottság tanácskozását, valamint a Mediterrán Párbeszéd országait képviselő külügyminiszterek munkaebédjét.

A külügyminiszteri megbeszélésekre öt hónappal a szövetség következő - 2008. áprilisi bukaresti - állam- és kormányfői találkozója előtt kerül sor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását