2024. április 28. - Valéria

Egyházvezetők Kondorosinál

Történelmi egyházak vezetőivel találkozott kedden Kondorosi Ferenc, az „Új rend és szabadság“ program kormánybiztosa. Az „Új rend és szabadság“ program megvalósítására irányuló társadalmi párbeszéd egyik állomásaként a Magyarország
2007. december 5. szerda 21:52 - Hírextra
A megbeszélésen Kondorosi Ferenc hangsúlyozta, hogy az egyházak fontos szerepet töltenek be az emberi jogok védelmében és a polgári erények megőrzésében. Az egyházak közös felelőssége, hogy erősítsék az emberek közötti szolidaritást, az államot pedig a közjó megvalósítására, az emberi élet és méltóság védelmére ösztönözzék.

Kondorosi Ferenc a találkozón elmondta: az „Új rend és szabadság“ program is számos olyan elemet tartalmaz, amelyek a jogtisztelet, a kötelességek és a felelősség szerepét kívánja növelni a társadalomban. A programban szereplő törvényjavaslatok – így például a feketegazdaság elleni intézkedések, a fogyasztóvédelem erősítése vagy a közlekedésbiztonsági szabályok szigorítása – célja a társadalmi igazságosság növelése, az igazságtalan viszonyok megszüntetése.

A megbeszélés résztvevői üdvözölték a közélet megtisztítására, a jogrend megszilárdítására irányuló kormányzati törekvéseket és készségüket fejezték ki a cselekvő párbeszéd folytatására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását