2024. május 4. - Mónika, Flórián

Drogstat 2006-ról

Magyarországon 2006-ban összesen 15.480 drogfogyasztót regisztráltak az adatszolgáltatásra kötelezett intézmények, ami az előző évhez képest 5 százalékos növekedést jelent - derült ki abból a kiadványból, amit az Országgyűlés kábítószerügyi eseti bizotts
2007. december 5. szerda 18:52 - Hírextra
A kötetből kiderül, hogy 10 százalékkal csökkent ugyanakkor az új betegek száma, ami 2006-ban 5.673 volt. Ugyancsak csökkent 2000 óta a heroinfogyasztók száma, valamint az intravénás droghasználók száma is.

Növekedett viszont a kannabisz-származékokat használók aránya, ami a szakemberek szerint nem jelenti azt, hogy feltétlenül eljutnak a kemény drogokhoz, tehát például a kokainhoz és heroinhoz.
Az ülésen elhangzott, hogy egy 2006-ban végzett felmérés szerint, amit 300 intravénás kábítószerhasználó körében végeztek, megállapítható, hogy a HIV-fertőzöttek száma Magyarországon csökkent.

Az ülésen a szakértők arról tájékoztatták a képviselőket, hogy az elmúlt évben a legkeményebb drogot, a kokaint 2,5 millióan próbálták ki Európában, Magyarországon viszont számuk nem növekedett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását