2024. április 29. - Péter

Dennis Quaid perel

Dennis Quaid és felesége pert indított az ellen a véralvadásgátlót gyártó cég ellen, amelynek hibája miatt újszülött ikreiknél túladagolták a készítményt.
2007. december 5. szerda 17:35 - Hírextra

A színész jogi képviselői kedden azzal vádolták az illinoisi Baxter Healthcare Corporationt, hogy félreérthetően tüntette fel a Heparit tartalmazó ampullákon az adagot, így a 10 és a 10000 egységes, hasonló színű ampulla összecserélhető volt. Továbbá a vállalat annak ellenére sem vonta vissza az ampullákat, hogy a tragikus csere tavaly egy indianai kórházban három koraszülött kisded halálához vezetett.

A pótanya által kihordott, november 18-án megszületett Quaid-ikrek, Thomas Boone és Zoe Grace véletlenül szintén 10000 egységnyi Heparint kaptak az előírt 10 egység helyett. A kicsik azóta szerencsére már jól vannak, és haza is engedték őket a Los Angeles-i Cedars-Sinai kórházból.

A jónevű kórház elnézést kért a szülőktől, és "elkerülhető emberi mulasztásként" értékelte az esetet. Sajtójelentések szerint az intézményben rossz helyen tárolták az ampullákat. Quaidék még nem döntötték el, hogy a kórházat is beperelik-e vagy tőle beérik a bocsánatkéréssel.

A házaspár ügyvédje kijelentette, hogy nem a kártérítési összeg érdekli klienseit, és eszük ágában sem lenne perelni, ha nem lennének az ügynek ilyen súlyos előzményei. Így azonban "az a céljuk, hogy megelőzzék a további hasonló" tragédiákat.

A jelentések szerint Quaidék több mint 50 ezer dollárt (mintegy 8,6 millió forintot) követelnek a Baxtertől, amely összesen annyit tett a halálesetek után, hogy februárban körlevélben figyelmeztette a cégtől származó Heparint alkalmazó egészségügyi intézményeket az adagolás gondos ellenőrzésére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását