2024. április 29. - Péter

Oktatáspolitikai ötpárti kerekasztalt szerveznek

Mind az öt parlamenti párt ifjúsági szervezetét, valamint több mint 60 civil szervezetet hívott meg jövő heti kerekasztal rendezvényére az SZDSZ Új Generáció, amelyen a hosszú távú oktatási stratégiáról tárgyalnak majd - jelentette be szerdán közösen tart
2007. december 5. szerda 17:39 - Hírextra

Az Új Generáció konszenzust szeretne a hazai oktatáspolitikában, ugyanis az kormányonként változik. A fiatalokat tömörítő szervezet közös asztalhoz szeretné ültetni a többi párt ifjúsági szervezeteit is, ahol megindulhatna egy közös gondolkodás - mondta az PISA-felmérés kedden publikált adataira reagálva Léderer András.

Várnagy Priszcilla Szilvia ezt azzal egészítette ki, hogy az Új Generáció oktatási munkacsoportja december 11-re "Fejlődésünk kulcsa" címmel kerekasztal-konferenciát szervez, ahová minden parlamenti párt ifjúsági szervezete, valamint több mint 60 civil szervezet kapott meghívót.

Itt közösen szeretnének felvázolni egy hosszú távú oktatási stratégiát. A munkacsoport vezetője hangsúlyozta, hogy emellett folytatni szeretnék a megkezdett reformokat, ugyanis a humántőkét tartják az ország elsődleges erőforrásának.

Kitért az átfogó természettudományi ismeretek oktatásának szükségességére is, mert véleménye szerint Magyarországon túl korai és túlságosan specializált a természettudományos tárgyak egymástól való szétbontása.

Az MTI kérdésére Várnagy Priszcilla Szilvia közölte, hogy minden parlamenti párt ifjúsági szervezete elfogadta a meghívásukat. Azt is elmondta, hogy a természettudományos oktatás megújításával párhuzamosan a tanárképzés reformjára is szükség van, hiszen jelenleg a felsőoktatásban élesen elválnak egymástól a szakok.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását