2024. május 18. - Erik, Alexandra

A kutatások szerint kevesebb a tüdőbeteg

A tüdőgyulladás ellen 2000 óta általánosan adott védőoltás felére csökkentette a betegség előfordulási arányát a kétévesnél kisebb gyermekek körében az Egyesült Államokban - írta keddi jelentésében az amerikai Járványügyi és Kórmegelőző Központ (CDC).
2007. december 5. szerda 07:16 - Hírextra
Sok ezer gyerek esetének adatait elemezték a kutatók az 1997 és 2004 közötti időszakban, és mint kiderült, a tüdőgyulladás bármeny fajtájával kórházba kerültek száma 52,4 százalékkal csökkent, továbbá az otthon kezeltek száma is 41 százalékkal lett kevesebb.

A tüdőgyulladás elleni oltást háromszor vagy többször kapott 19-35 hónapos gyermekek száma a 2002-ben jelentett 41 százalékról 2005-re 83 százalékra nőtt.

A kérdéses oltóanyag a Streptococcus pneumoniae hét törzse ellen ad védelmet, ám ez a baktérium agyhártyagyulladást, fülfertőzéseket és egyéb betegségeket is okoz, és csupán egyike a tüdőgyulladást előidéző kórokozóknak, amelyek lehetnek vírusok és gombák is.

A tüdőgyulladás világszerte a legveszedelmesebb gyermekbetegség, amely a fejlődő országokban évente 2 millió gyermek halálát okozza.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását