2022. július 4. - Ulrik

Lamperth és a közmunka

Az önkormányzatok kedvezően fogadták, hogy a szociális és munkaügyi tárca december elsejétől 2,4 milliárd forint értékű közmunkaprogramot indított - mondta Lamperth Mónika, a szaktárca vezetője egy Orosházán tartott lakossági fórumot megelőzően az MTI érd
2007. december 5. szerda 07:12 - Hírextra
E program segítségével 48 kistérségben kaphat három hónapig munkát több mint hétezer rászoruló - közölte Lamperth Mónika.

A miniszter kiemelte: az ünnepek előtt, illetve a téli hónapokban fokozott felelősség hárul a tárcára, hiszen a nehéz anyagi körülmények között élők számára ez a legnehezebb időszak.
Lamperth Mónika a program új elemének nevezte, hogy már nemcsak hagyományos jellegű közmunkákra lehet forrást igényelni, hanem a munkát keresők a szociális munkásoknak is segíthetnek.

Feladatuk lehet akár az idős emberek házi gondozásában való közreműködés, például előkészíthetik a tüzelőnek valót, de egy-egy porta rendbetételében is segíthetnek.

Lamperth Mónika kijelentette: bár a konvergencia program végrehajtása meghatározza tárcája költségvetését is, a szociális ellátásra az idei esztendőhöz képest jövőre több forrás áll rendelkezésre. Példaként említette azt a 8.4 milliárd forintot amelyből emelni tudják a szociális étkeztetés és a házi gondozás normatíváit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását