2024. május 3. - Tímea, Irma

Világsztárok a Millenárison

A világszerte ismert The London Community Gospel Choir lép színpadra csütörtökön a Millenáris Teátrumban a Világsztárok a Millenárison sorozat keretében.
2007. december 3. hétfő 08:36 - Hírextra

gospelek igazi vonzerejét, amely az éneklés közvetlen öröméből, a rögtönzésekkel tarkított előadásmódból és a közös ünneplés boldogságából fakad csak kevés kórus tudja olyan szinten bemutatni mint ez a londoni énekegyüttes. A The London Community Gospel Choir előadását egyrészt a sok kiváló énekhang, másrészt a különböző kultúrákból származó egyéniségek teszik különleges élménnyé.

Bazil Made tiszteletes Lawrence Johnson, Delroy Powell és John Francis közreműködésével alapította meg az első angol gospelkórust 1982-ben. Az azóta eltelt negyed század alatt a kórus több száz koncertet adott a világ számos országában, tíz kitűnő lemezt adott ki, s mintegy 200 énekest szerepeltetett koncertjein.

A kórus hangzásában megtalálhatók a funk, a swing, rhythm and blues és a soul elemei. Az együttes a különböző fellépésekhez alkalmazkodva olykor nyolc, máskor pedig harminctagú kórusként lép színpadra. Minden esetben nagy értéke az előadásuknak a különleges koreográfia.

A The London Community Gospel Choir előadásai láthatók-hallhatók templomokban, esküvőkön, temetéseken, vállalati ünnepségeken, börtönökben, iskolákban, klubokban valamint a világ vezető koncerttermeiben.

Világhírű pop-, rock- és rhythm and bluessztárokkal is koncerteztek és készítettek felvételeket. E zenészek korántsem teljes névsora: George Michael, Jessye Norman, Sting, Sir Elton John, Diana Ross, Sir Paul McCartney, Westlife, Celine Dion, Tina Turner.

Énekelt a kórus Walt Disney Oroszlánkirályában, Nelson Mandela londoni látogatásakor, s nemzetközi fesztiválokon léptek fel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását