2024. május 5. - Györgyi

Támogatás a jó minőségű kávéért

A Nasdaqon SBUX kóddal jegyzett Starbucks elnöke, Howard Schultz bejelentette, hogy a társaság Ruandában megnyit egy regionális Starbucks Farmer Támogatási Központot (Starbucks Farmer Support Center).
2007. december 3. hétfő 21:46 - Hírextra

A létesítmény lehetőséget biztosít majd a Starbucksnak arra, hogy együttműködjön a Ruanda és a kelet-afrikai régió farmereivel, és bizonyítja, hogy a társaság folytja azoknak az erőfeszítéseknek a támogatását, melyek e jó minőségű, különleges kávék világszerte történő elérhetőségének növelését célozzák.

"Izgatottan várjuk a ruandai Starbucks Farmer Támogatási Központnak a megnyitását. Arra számítunk, hogy a Starbucks-szal együtt végzett munka további támogatást biztosít majd az ország és a szomszédos országok kávétermelői számára" - mondta el Paul Kagame, a Ruandai Köztársaság elnöke. "Ez a központ számos új lehetőséget teremt termelési módszereink javítására és a még a jelenleginél is több jó minőségű különleges kávé megtermelésére."

A ruandai központ állományában, csakúgy mint a néhány napja bejelentett etiópiai központéban, lesz egy mezőgazdasági kutató, a központok hasonlóan működnek majd, mint a 2004-ben Costa Rica-ban létrehozott Starbucks Farmer Támogatási Központok. A központ alkalmazottai együttműködnek majd a kelet-afrikai kávétermelőkkel annak érdekében, hogy javítsák a kávé minőségét és termesztés gyakorlatát. Céljuk továbbá, hogy növeljék azoknak a farmereknek a számát, akik részt vesznek a Starbucks fenntartható kávévásárlási irányvonalát jelentő C.A.F.E. (Coffee and Farmer Equity) programban. A latin-amerikai Farmer Támogatási Központ létrehozatala óta a Starbucks jelentős javulást ért el a minőségi értékelés területén: a részt vevő termelők számára hektáronként mintegy 20 százalékkal nőtt a hozam, 80 százalékkal mérséklődött a növényvédő szerek használata, és 5 százalékkal az ellátók C.A.F.E. részvételi aránya is magasabb lett.

Schultz társaságában Ruandában van a Starbucks európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) régiós elnöke, Cliff Burrows, a Starbucks kávéügyekért felelős első elnökhelyettese, Dub Hay, valamint a Starbucks társadalmi felelősségvállalásért felelős első elnökhelyettese, Sandra Taylor is. Ruandai látogatása során Schultz találkozni fog Kagame elnökkel és meglátogat egy helyi kávéültetvényt is.
"Megtisztelő számunkra az a lehetőség, hogy részt vehetünk a ruandai és általában a kelet-afrikai kávétermelés gyakorlatának továbbfejlesztésében. Az itt termesztett finom kávéfajtákat nagy becsben tartják az emberek szerte a világon, és a Starbucksnak különösen nagy örömet jelent mind a farmerek közösségének támogatása, mind pedig ezeknek az ízletes kávéknak a megosztása az emberekkel szerte a világon megtalálható csaknem 15 ezer üzletünkben" - mondta el Schultz.
A Starbucks erősíti és mélyíti elkötelezettségét Kelet-Afrika iránt, különös tekintettel az olyan új technikai kapacitások kiépítését célzó programokra, mint a Farmer Támogatási Központ, amely segíti a farmereket olyan magas minőségi színvonalú kávéfajták termelésében, amelyeket a különleges kávék vásárlói - így a Starbucks is - keresnek.

A bejelentés alapját azok a befektetések jelentik, amelyeket a Starbucks az elmúlt öt évben hajtott végre Kelet-Afrikában. Többek között:

- vállalás arra, hogy 2006 és 2009 között megkétszerezi a Kelet-Afrikából megvásárolt kávé mennyiségét;

- több mint 4 millió dollár a kelet-afrikai farmerek számára lakóközösségeik fejlesztésére - olyan projektek támogatásával, mint iskolák és hidak építése;

- non-profit szervezetekkel - mint a CARE és a WaterAid - közösen végrehajtott programok a régió vidékfejlesztésére;

- további 1 millió dollár egy olyan programra, amely alacsony kamatozású hitelek elérését biztosítja a kelet-afrikai kávétermelők számára a non-profit hitelező Root Capital révén - összességében 10 millió dollár hitelt jelentve a kávétermelőknek szerte a világon.

A Starbucks

A Starbucks Coffee Company olyan felemelő élményt kínál, ami gazdagítja az emberi életet - egy pillanatra, egy ember számára, egy különleges csésze kávéval. Az élmény megosztásáért látogassa meg a www.starbucks.com weboldalt.

Kapcsolat:
Starbucks Coffee EMEA B.V.
Hans van Bochove (EMEA régió),
+31 (0) 6 2111 3174
hvanboch@starbucks.com
vagy
Starbucks Coffee Company
Stacey Krum vagy Mark Lamb (minden piac, kivéve EMEA)
+01 206-318-7100
press@starbucks.com
vagy
http://www.businesswire.com/cnn/sbux.shtml

Forrás: MTI-OTS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását