2024. május 4. - Mónika, Flórián

Nehézkes győzelem

A magyar női kézilabda-válogatott a japán csapat elleni nehéz győzelemmel rajtolt a december 16-ig tartó franciaországi világbajnokságon. E csoport (Nimes), 1. forduló:Magyarország-Japán 35-31 (19-16).
2007. december 3. hétfő 07:16 - Hírextra
Nimes, 4000 néző, v: Lazaar, Reveret (franciák)
gólszerzők: Görbicz 10/5, Szamoránsky 6, Ferling 5, Tóth 5, Kirsner 2, Szucsánszki 2, Balogh 2, Vérten 1, Borbás 1, Szűcs 1, illetve Hirai 6/3, Kindzso 5/1, Hajafune 4, Komacu 3, Fudzsi 3, Arihama 2, Szakugava 2, Szakamoto 2, Mizuno 2, Tanigucsi 2,

7 méteresek: 5/5, illetve 5/4,
kiállítások: 6, illetve 4 perc

Bátran kezdtek a japánok, rövid ideig vezettek, majd Szamoránsky duplájával és Görbicz triplájával gyorsan fordult a kocka. Később Tóth is belelendült, és szépen nőtt a különbség. A 9. percben, 8-4-nél az ázsiai csapat holland kapitánya, Bert Bouwer időt kért. Ez arra mindenképpen jó volt, hogy az amúgy is gyors támadásaikat még jobban felpörgessék, és Komacu révén faragtak a hátrányból (15. perc: 11-9).

A torna előtt sérüléssel és betegséggel bajlódó Mehlmann-nak nem ment, helyére a vb-újonc Szucsánszki érkezett. Közben Szamoránsky minden helyzetéből betalált. Az első húsz percben csak ő, valamint Tóth és Görbicz volt eredményes.

A 17-10-et eredményező lendület Szűcs kiállításával megtört, majd Fudzsi duplázni tudott. A szünet előtti hajrá is a riválisé volt, így feljött 19-16-ra.

A második félidőre három poszton is cserélt Németh András szövetségi kapitány, Pálinger helyett Herr állt a kapuba, míg Ferling és Kirsner is pályára léphetett. Remekül indult ez a játékrész, agresszívebben támadott a magyar csapat, és Kirsner két találatával ellépett 23-17-re. A japánoknál viszont Kindzso volt elemében, egymás után háromszor is beköszönt Herrnek.
A fürge japánok jól tartották magukat, nem lehetett elszakadni tőlük, és még szerencséjük is volt néhány lövéssel. Ekkor még nem forgott veszélyben a vezetés, de 25-22-nél Pálingernek kellett visszaállnia a kapuba. Ferling belelendült, többször is betalált.

Ekkor jött Borbás kiállítása, s az emberhátrány alatt két ejtéssel 26-24-re felzárkózott a roppant lelkes ázsiai alakulat. Ezután Tomorit is kiküldték a francia bírók - jogosan -, az ellenfél pedig kiegyenlített (48. perc: 26-26). Gödörben volt a magyar válogatott, amely nyolc perc után talált be ismét: Szucsánszki élete első vb-gólját lőtte.

Lassan összeállt megint a csapat, Pálinger egyre jobb arányban hárított, így megint elhúztak a magyarok (29-26). Az 54. percben, 30-26-nál még időt kért a japán kapitány, de csapata csak hét perc szünetet követően volt ismét eredményes (32-27).

A hajrában már nem változott a kép, a különbség alig csökkent.

"Dekoncentrált volt a csapat, főleg védekezésben - kezdte értékelését Németh András szövetségi kapitány. - Rengeteg gólt kaptunk, ennyit nem szabad. Nagyon jól felkészített csapat a japán, még nem elég erős, de ügyes játékosokból áll. Bosszantó dolgokat is elkövettünk, többek teljesítményével nem vagyok elégedett. Mehlmann Ibolyától például többet vártam, átlövő létére nem dobott gólt, védekezésben pedig nem segített. A helyi közönség sem volt velünk, és ez hatott a francia bírókra. Tudomásul kell venni, hogy nincs lefutott meccs. Szerintem mellettünk a japánok lépnek tovább a csoportból, mert nagyon kellemetlen stílusban játszanak."

A magyarok hétfőn 18:30 órakor az esélytelennek tartott kongóiak ellen lépnek pályára.

A csoport másik mérkőzésén:
Spanyolország-Kongó 29-24 (13-12)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását