2024. május 4. - Mónika, Flórián

Győzelemmel folytatta szereplését a válogatott

A japánok elleni nehéz győzelem után a Kongó elleni 33-20-as diadallal folytatta szereplését a magyar női kézilabda-válogatott a franciaországi világbajnokságon.
2007. december 3. hétfő 20:11 - Hírextra

E csoport, 2. forduló:
Magyarország-Kongó 33-20 (18-9)
-------------------------------
Nimes, 1500 néző, v: al Mutava, al Szuvailem (kuvaiti)
gólszerzők: Görbicz 8/2, Tóth 8, Kovacsicz 5, Vérten 3, Mehlmann 3, Ferling 2, Szamoránsky 2, Szűcs 1, Szucsánszki 1, illetve Itoua 5, Leroy 3, Donguet 2/1, Bassarila 2, Menet 2, Assiana 2, Bouangoli 1, Mavoungou 1, Kibamba 1, Okoye 1

7 méteresek: 3/2, illetve 3/1
kiállítások: 10, illetve 6 perc
piros lap: Hornyák (45.)

Németh András szövetségi kapitány csapata vasárnap nehezen nyert 35-31-re Japán ellen, míg a kongóiak sokáig jól tartották magukat az esélyesebb spanyolokkal szemben, majd kikaptak 29-24-re. Pálinger ezen az összecsapáson játszott 200. alkalommal a nemzeti együttesben.

Tóth révén 3-1-re vezetett a magyar együttes, de nem roppant meg korán az afrikai gárda, hanem egyenlített. 3-3 után már jobban védekezett az esélyesebb magyar válogatott, és beindult a henger. A 12. percben már 8-3 volt az állás, és időt kért a kongóiak román kapitánya, Gheorge Ionescu. A harcias rivális megszakítás nélkül háromszor volt eredményes, és felzárkózott 9-6-ra. Görbicz duplával válaszolt, majd Kovacsicz is belelendült, négyszer köszönt be, míg a félidőt a sokat vállaló Tóth sikeres bombája zárta.

A szünet után azonnal kétszámjegyű lett a különbség (19-9). Még emberhátrányban is sikerült növelni az előnyt, pedig több cserejátékos is pályán volt már ekkor. Hornyák és Borbás együttes kiállítása alatt, majd utána csökkentette tetemes hátrányát az afrikai válogatott, miután megszakítás nélkül hét gólt dobott, és 21-10-ről 21-17 lett. Ráadásul Görbicz büntetőt rontott, majd reklamálásért kétperces büntetést.

Németh András visszahozta kezdőcsapatát, majd időt kért, és ingerülten elmagyarázta: mit kér a játékosoktól. A gárda 12 perc szünet után talált be ismét, ám negyedórával a vége előtt Hornyák megkapta harmadik kiállítását is, így piros lapot mutattak fel neki.

A végjátékra már alaposan elfáradtak a kongóiak, sok volt már a hiba. Lassan visszaállt a jelentős különbség (56. perc: 30-20), ami a lefújásig tovább nőtt.

"Mérges voltam, mert nem koncentráltunk végig. A második félidő nem tetszett, még jó, hogy a hajrára összekaptuk magunkat. Remélem, valamennyi játékos felnő a feladathoz, és megpróbálok mindenkit tűzben tartani a folytatás miatt" - mondta Németh András.

A magyarok kedden 20:30 órakor a spanyolokkal találkoznak.

Később:

Spanyolország-Japán 20:30 ó

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását