2024. május 4. - Mónika, Flórián

Japán ellen kezdünk

Ma kezdődik a 18. női kézilabda világbajnokság Franciaországban. A magyar csapat Japánnal, Kongóval és Spanyolországgal került egy csoportba. Németh András csapatától a minimális elvárás a legjobb hét közé kerülés, vagyis az olimpiai selejtező kiharcolása
2007. december 2. vasárnap 13:17 - Hírextra
De a fő cél az aranyérem és az ezzel járó pekingi kvóta megszerzése lenne. Norvégia, Brazília, Kazahsztán, Angola és Kína már kvalifikálta magát a jövő évi ötkarikás játékokra, így amennyiben valamelyik válogatott az első hétbe kerül, akkor akár egy gyengébb helyezéssel is be lehet jutni a selejtezőbe. A Magyar Kézilabda Szövetség a jobb helyezést pénzdíjjal honorálja, a világbajnoki címért 20, a második helyért 16, a harmadikért 14, a negyedikért 12, az ötödikért 9, a hatodikért 7, a hetedikért pedig 6 millió forint jutalom illeti meg az együttest.

A legutóbbi, 2005-ös oroszországi világbajnokságot egyébként a házigazda orosz válogatott nyerte, a magyarok a harmadik helyen végeztek. Magyarország eddig egyszer, 1965-ben nyerte meg a vb-t. Az örökranglistán a negyedik helyen állnak a magyar kézisek, egy arany, négy ezüst és négy bronzéremmel.

18. női kézilabda világbajnokság, Franciaország:
Első csoportmérkőzés, vasárnap 18 óra, Nimes:
Magyarország - Japán

A magyar keret:
Herr Orsolya, Pálinger Katalin, Ferling Bernadett, Vérten Orsolya, Mehlmann Ibolya, Tomori Zsuzsa, Kirsner Erika, Szucsánszki Zita, Borbás Rita, Hornyák Ágnes, Görbicz Anita, Kovacsicz Mónika, Tóth Tímea, Szamoránsky Piroska, Szűcs Gabriella, Balogh Beatrix
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását