2024. április 29. - Péter

Nyilatkozat helyett mellébeszélés

Mellébeszél 4 parlamenti párt elnöke, ahelyett, hogy aláírná a Gripen ügyben kezdeményezett nyilatkozatot. Ezt Dávid Ibolya, az MDF elnöke mondta a Független Hírügynökségnek azután, hogy az MSZP és az SZDSZ elutasította a "politikai tanúvallomás" aláírásá
2007. december 1. szombat 07:45 - Hírextra
Dávid Ibolya elmondta: Két dolgot kért a parlamenti pártok elnökeitől: nyilatkozzanak, hogy nem kaptak támogatást a Gripenek beszerzéséért, valamint vállalják, ha kiderül pártjuk mégis belekeveredett a korrupciós ügybe, lemondanak pártelnöki pozíciójukról. Az MDF elnöke szerint, aki elsőként írta alá a "tanúvallomást", azért lenne fontos megtenni ezt a nyilatkozatot, mert a pártoknak egységesen kellene fellépnie a Magyarország jó hírnevét ért vádakkal szemben.

Az MDF elnöke szerint ezt a nyilatkozatot nem másnak, hanem a pártelnököknek kell megtenniük, mivel ők a felelősek pártjukért. Épp ezért cinikus kitételnek tartja azt, hogy a Fidesz nevében Pokorni Zoltán alelnök vállalja a "tanúvallomás" aláírását, és azt is, hogy ha kell lemond pártelnöki tisztéről. Dávid Ibolya szerint ez azt jelenti, hogy Orbán Viktor pártelnök nem vállalja a felelősséget pártjáért és egykori elnökéért sem - a svéd vadászgépek beszerzésének idején, 2001 őszén Pokorni Zoltán volt a Fidesz elnöke.

Az MDF által kezdeményezett "politikai tanúvallomást az MSZP azzal utasította el, hogy az MDF PR akciója, az SZDSZ szerint pedig az ügy az igazságszolgáltatásra tartozik.

A New York Times a múlt héten arról írt egy CIA-tanulmányra hivatkozva, hogy befolyásos politikai pártok dollármilliókat kaphattak Magyarországon és Csehországban a Gripen vadászrepülőgépek megvásárlásáról szóló szerződések megkötése érdekében.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását