2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Győzelem kapujában a hazaiak

Andy Roddick és James Blake is megnyerte pénteki egyes mérkőzését, így az első nap után az amerikai csapat 2-0-ra vezet az címvédő orosz együttes ellen a Portlandben zajló tenisz Davis Kupa-döntőn.
2007. december 1. szombat 12:17 - Hírextra

A finálét Roddick Dmitrij Turszunov elleni összecsása nyitotta meg. Az amerikai játékosnak volt miért visszavágnia riválisának, hiszen a tavalyi elődöntőben sorsdöntő meccsen kikapott tőle, ami akkor az oroszok fináléba kerülését jelentette.

Most azonban - a nagy meglepetésre Nyikolaj Davigyenko helyett pályára lépő - az orosz teniszező nem tudta tartani a lépést a hazaiak kedvencével, aki sima három játszmában győzött.

A második meccs már lényegesen izgalmasabban alakult, Blake ugyanis óriási csatát vívott Mihajil Juzsnyijjal. A világranglistán 13. hazai játékos az első szettet még biztosan hozta, ám a folytatásban Juzsnyij feljavult. Ez a második játszmában a rövidítésre volt elég az orosznak, a harmadikban azonban már ő nyerte a tie-breaket. A negyedik szettben ismét rövidítés döntött, méghozzá a remekül koncentráló Blake javára, így az amerikaiak egy győzelemre kerültek ahhoz, hogy 1995 után ismét megnyerjék a Davis Kupát.

Eredmények:
döntő, állás az első nap után:
Egyesült Államok-Oroszország 2-0 

Andy Roddick-Dmitrij Turszunov 6:4, 6:4, 6:2
James Blake-Mihajil Juzsnyij 6:3, 7:6 (7-4), 6:7 (3-7), 7:6 (7-4)

Szombaton Bob és Mike Bryan a Davigyenko-Igor Andrejev alkotta párossal találkozik. Vasárnap aztán megint két egyes csata jön.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását