2024. április 26. - Ervin

Sinka László a lányok esélyeiről - HANGOSHÍR!

A 18. női kézilabda-világbajnokságot 2007. december 2. – december 16. között Franciaország rendezi meg. A 24 résztvevő csapat hat négycsapatos csoportban kezdi a küzdelmeket, és minden csoportból az első két helyezett fog továbbjutni a két hatcsapat
2007. november 30. péntek 16:14 - Hírextra
Újításnak számít, hogy innét nem az első két, hanem a csoportok első négy helyén végző együttes kerül az egyenes kieséses szakaszba.

A világbajnokság győztese automatikusan kvalifikálja magát a 2008-as olimpiára is. Amennyiben olyan csapat nyerne, amely már biztos résztvevője az olimpiának (ezek jelenleg: Kína, Norvégia, Kazahsztán, Brazília), akkor a legjobb még nem kijutó csapaté a szabad olimpiai hely. Erről a világbajnokságról az ezt követő hat, még olimpiai kvótát nem szerzett válogatott juthat ki Pekingbe, ők ugyanis egy olimpiai kvalifikációs tornán vehetnek részt, amelynek házigazdája az első három legjobb helyezést elért csapat lesz közülük 2008. március 28. és 30. között.

Az utazók
kapusok:
Herr Orsolya, Pálinger Katalin
jobbszélsők:
Kovacsicz Mónika, Balogh Beatrix
jobbátlövők:
Mehlmann Ibolya, Hornyák Ágnes
irányítók:
Görbicz Anita, Szucsánszki Zita
beállósok:
Borbás Rita, Szamoránsky Piroska
balátlövők:
Ferling Bernadett, Tóth Tímea
balszélsők:
Vérten Orsolya, Kirsner Erika
védők:
Tomori Zsuzsa, Szűcs Gabriella
A magyar válogatottnak nem kellett selejtező meccseket játszania, hogy részt vehessen a világbajnokságon, a 2006-os Európa-bajnokságon elért 5. hely garantálta ezt. A csapat Tatán készült közvetlenül a világbajnokság előtt, közben két tesztmeccset játszottak a montenegrói válogatottal, és mindkétszer magabiztosan győztek.

Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára a Pont FM Rádió, SportPont műsorában nyilatkozott az esélyekről.

Pont FM: Milyen program vár önökre a világbajnokságon?

Biztos vagyok abban, hogy izgalmas, érdekes napjaink lesznek. Főleg eseményekben lesz igen dús. Rengetek mérkőzést kell játszani a VB-n, tulajdonképpen vasárnap este 6-kor már világbajnoki mérkőzést játszik a csapat a japán válogatott ellen. Aztán jön Kongó, és utána Spanyolország.

Pont FM: Mik az elvárásaik a csapattal szemben?

Azok egyértelműek és szeretnénk, ha a minimum elvárásnak megfelelne a csapat. Ez azt jelenti, hogy a világbajnokság legjobb hét csapata közé kell kerülni. Annál is inkább, mert a világbajnok egyenes ágon kijut a pekingi olimpiára, míg a másodiktól hetedik helyezettig, további csapatokkal kiegészülve még március végén egy olimpiai kvalifikációs tornán vesznek részt. Onnan is még meg lehet szerezni a repülőjegyet.

Pont FM: Hogy látja a szövetség, mennyi esélye van Németh András csapatának kivívni az egyenes kijutást az olimpiára? Ami egyben a világbajnoki címet is jelentené.

Ami a szövetség vezetőségét illeti, mi erre csak vágyakozunk, hiszen ez egy nagyon nagy feladat. Személy szerint úgy látom, hogy a mi csapatunknak van esélye. A miénk az egyik legjobb válogatott a világon. Rajtunk kívül van még legalább öt nemzeti válogatott a, akik hasonló erőt képviselnek. Hol egy kicsit jobbat, hogy egy kicsit gyengébbet, és ők is képesek arra, hogy világbajnokok legyenek. Ilyen az orosz, a norvég, a francia, román válogatott. Nagy örülnék, ha sikerülne ezt az akadályt leküzdeni, és legalább a legjobb négy között végeznénk.
Forrás: Pont FM 88.1 Rádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását