2024. május 6. - Ivett, Frida

Megtalálták a lezuhant gép fekete dobozát!

A török szakértők megtalálták a szerda hajnalban Törökországban lezuhant repülőgép fekete dobozait, közölte az ország légügyi hatósága. Egyelőre nem lehet tudni, hogy miért zuhant le a leszálláshoz készülődő gép, hiszen az időjárási viszonyok kiválóak vol
2007. november 30. péntek 14:32 - Hírextra
A török Atlasjet légitársaság gépe Isztambulból tartott Isparta városába, amikor röviddel a leszállás előtt, helyi idő szerint hajnali fél kettő körül eltűnt a radarról. A pilóta már engedélyt kapott a leszállásra, amikor elvesztették vele a kapcsolatot. A gép roncsait öt órával eltűnése után, a repülőtértől 12 kilométerre találták meg a keresésére indult helikopterek egy nehezen megközelíthető hegyvidékes területen.

Az Anatolia török hírügynökség közlése szerint munkagépekkel kell utat törni a roncsokhoz, hogy meg tudják azt közelíteni. A gép törzse több darabra tört, és a területet teljesen beborítják a MacDonnel Dougles83-as tipusú repülő darabjai. A gép fedélzetén 49 utas és hétfős személyzet tartózkodott. A légitársaság által nyilvánosságra hozott utaslistán csak törtök nevek szerepelnek.

A cég vezérigazgatója elmondta, hogy kitűnő időjárási körülmények voltak a térségben, ahol a gép lezuhant. Nem volt se szél, se eső, se havazás. A pilótákat nagyon tapasztaltként jellemezte, és szerinte a gépnek sem voltak műszaki problémái. Isparta kormányzója ugyanakkor elmondta, hogy a gép nem a számára kijelölt útvonalon haladt, hozzátéve: érthetetlen hogyan került a hegyek közé a repülőgép.

A török polgári légügyi hatóság bejelentette, hogy a baleset körülményeit vizsgáló csoport megtalálta a gép fekete dobozait. A pilóták beszélgetéseit, és a repülési adatokat rögzítő berendezések várhatóan rávilágítnak, hogy mi okozhatta a balesetet.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását