2024. április 25. - Márk

Magyar siker a Paganini hegedűs-versenyen

Szalai Antal a 3. helyen végzett az V. Moszkvai Nemzetközi Paganini Hegedűs-versenyen a csütörtöki, éjszakába nyúló döntőn. A versenyen 35 kiváló fiatal hegedűs indult, s a hatos döntőbe Szalai Antalon és egy koreai lányon kívül csupa orosz muzsikus jutot
2007. november 30. péntek 10:34 - Hírextra

Szalai Antal csodagyerekként kezdte pályafutását, jelenleg a brüsszeli zeneakadémia végzős hallgatója. Már 1996-ban, 15 évesen lázba hozta Bartók Hegedűversenyével Jehudi Menuhint, bár erről most azt mondta Moszkvában az MTI-nek: ma már látja-érti, hogy akkor milyen éretlen volt még zeneileg.

Azóta a világ szinte minden táján fellépett, kiváló zenekarokkal, a legnevesebb koncerttermekben - köztük a Carnegi Hall Weill koncerttermében, a moszkvai konzervatórium nagytermében, a szentpétervári filharmónia nagytermében - és a brit uralkodóház több tagja is jelen volt fellépésein.
Számos lemez készült vele a BMC Recordsnál és a Hungarotonnál.

Rövid és hosszabb távú koncertprogramja: szombaton a verseny gálakoncertje a moszkvai konzervatórium nagytermében az értő orosz közönség előtt, aztán - már jövő évben - a Deutsches Symphonie Orchesterrel Berlinben, a Royal Liverpool Philharmonic Orchestrával Liverpoolban lép fel, de játszani fog Chilében, Mexikóban, Törökországban, Kínában, Olaszországban is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását