2024. április 25. - Márk

Hieronymus-díj az ELTE tanárának

Műfordítói munkássága elismeréseként Fázsy Anikó, a Nagyvilág című folyóirat főszerkesztője és Pál Ferenc, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Portugál Tanszékének vezetője kapta az idén a Hieronymus-díjat - tájékoztatta a Magyar Írószövetség pénteken az MTI
2007. november 30. péntek 16:33 - Hírextra
Az átadási ünnepségen jelen volt Vasy Géza, a Magyar Írószövetség elnöke, L. Simon László, a szervezet titkára és Jávorszky Béla, a kuratórium elnöke is.

A Hieronymus-díj a Magyar Írószövetség műfordítói szakosztálya által alapított Forintos-díj utóda, a szervezet hatáskörébe tartozó legmagasabb szakmai elismerésnek tekinthető. Először 2002-ben adták át, akkor Fejér Irén és Tomcsányi Zsuzsanna műfordító kapta meg - áll a közleményben.

Fázsy Anikó nevéhez fűződik egyéb írások mellett Albert Camus: A lázadó ember című esszéjének és Marguerite Duras Az észak-kínai szerető című regényének magyar fordítása.

Pál Ferenc műfordításai között van Fidel Castro kubai elnök Beszédek és beszélgetések című kötete, Fernando Pessoa Arc többes számban című munkája, valamint Mario Vargas Llosa műve, A beszélő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását