2024. április 29. - Péter

Határőrök integrálódnak

Az Orosházi Határőr Igazgatósághoz tartozó állomány 95-98 százalékát veszi át a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság (BMRFK) január elsejétől, a két szervezet integrációjának keretében. Erről a megye rendőrfőkapitánya beszélt, amikor találkozott a térség ors
2007. november 30. péntek 23:09 - Hírextra

Gyurosovics József dandártábornok elmondta: a határőrök közül néhányan éltek a nyugdíjba vonulás lehetőségével, ám a döntő többség, több mint 800 határőr, integrálódik az ezer főt is meghaladó rendőri állományhoz.

A rendőri vezető az MTI érdeklődésére hozzátette: a korábbi Orosházi Határőr Igazgatóság állományából azok, akik Hajdú-Bihar, illetve Csongrád megyei területen szolgáltak, január elsejétől az érintett megyék rendőr-főkapitányságainak a létszámát gyarapítják. Korábban ugyanis az orosházi határőrökhöz tartozott például a Hajdú-Bihar megyei biharkeresztesi és a Csongrád megyei nagylaki határátkelők állománya is.

A két szervezet integrációjának részleteiről szólva kiemelte: a megyei rendőr-főkapitányság jelenlegi közbiztonsági igazgatósága rendészeti igazgatósággá alakul át, s ennek a szervezetnek lesz a feladata a határőrség tevékenységének a koordinálása.

A rendészeti igazgatóságon belül megalakuló határrendészeti szolgálat vezetője pedig egykori határőr lesz, sőt a megmaradó öt Békés megyei határrendészeti kirendeltséget, közöttük a biharugrait, a lőkösházit, a gyulait és a kötegyánit, szintén egykori határőrök fogják irányítani.

A jelenleg még az orosházi határőrökhöz tartozó határvadász század szervezeti struktúrája szintén megmarad azzal, hogy a századot továbbra is egy egykori határőr vezeti, de már a BMRFK kötelékén belül.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását