2024. április 30. - Katalin, Kitti

Ezren Rushdiera

Magyarul nemrég megjelent könyveit dedikálta Salman Rushdie, a "kiátkozott író" csütörtök délután Budapesten. Az indiai születésű, Nagy-Britanniában élő író 16 órától várta az érdeklődőket a Mammut Libriben. Rushdie szerdán érkezett kétnapos látogatásra M
2007. november 30. péntek 07:25 - Hírextra
Az érdeklődés óriási volt, a meghirdetett időpont előtt másfél órával már több százan várakoztak a világhírű íróra. A dedikálás végül délután négytől este hétig tartott, a hivatalos becslés szerint több mint ezren kapták aláírást Rushdie-tól.

Az Ulpius-ház Kiadó egy öt kötetből álló életmű-sorozatot adott ki Rushdie legjobbnak tartott regényeiből. A mór utolsó sóhaja, Az éjfél gyermekei, a Szégyen, valamint a Hárún és a mesék tengere mellett, a hazai közönség most először olvashatja magyarul a Sálímár bohóc című regényt. A szerző legjobbnak tartott műve a terrorizmus kialakulásának és térhódításának okait boncolgatja, egy kasmíri sofőr sorsán keresztül.

Salman Rushdie 1989-ben vált világszerte ismertté, amikor "Sátáni versek" című művét az akkori iráni vallási vezető, Khomeini ajatollah vallásgyalázónak minősítette, írójára pedig halálos ítéletet mondott ki. A 60 éves író első regénye 1975-ben jelent meg. "Az éjfél gyermekei" című regényéért pedig 1981-ben elnyerte a legrangosabb brit irodalmi kitüntetést, a Booker-díjat.

Az életmű-sorozat keretében 2008-ban az Ulpius-Ház kiadja Salman Rushdie legújabb, még befejezés előtt álló regényét is.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását