2024. április 28. - Valéria

Csalog-díjak

Egy pedagógus, egy iskola nevelőtestülete, és egy cigány kisebbségi önkormányzat kapta idén a Csalog Zsolt-díjat; a tíz éve elhunyt polgárjogi aktivistáról elnevezett elismerést pénteken adták át a budapesti Holokauszt Emlékközpontban rendezett ünnepségen
2007. november 30. péntek 17:20 - Hírextra
A díjban olyan polgárjogi aktivisták részesülhetnek, akik kiállásukkal, életútjukkal példát mutattak a helyi, térségi és országos közéletben.

Idén Vörös István tanító, közoktatás-vezető, informatikus, a tárkányi általános iskola tanára, a Komárom-Esztergom Megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke, valamint a Czabán Általános Iskola és Óvoda Nevelőtestülete, továbbá Füzesgyarmat Cigány Kisebbségi Önkormányzata vehette át az elismerést.

Csalog Zsolt (1935-1997) író, újságíró, muzeológus és szociológus, a Raoul Wallenberg Egyesület és a Roma Sajtóközpont alapítója volt. Elsősorban a cigányság érdekeinek védelmében vállalt kiemelkedő szerepet; magatartásának alapvető normájává vált a régi és új keletű előítéletek elleni fellépés.

A róla elnevezett elismerést az Oktatási Minisztérium, a Raoul Wallenberg Alapítvány, a Raoul Wallenberg Egyesület, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége és a Roma Polgárjogi Alapítvány alapította 2004-ben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását