2024. április 24. - György

Feljelentéseket tett a Nagykanizsa polgármestere

A város ipari parkjában illegálisan lerakott hulladék ügyében rendőrségi, a belvárosban meg nem épült mélygarázs miatt pedig bírósági feljelentést tett Nagykanizsa polgármestere. Marton István pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, a városi rendőrkapitánys
2007. november 30. péntek 17:24 - Hírextra
Közölte: az ipari park területén több ezer köbméter, részben veszélyes hulladéknak számító aszfaltot, cementet és betont halmoztak fel az elmúlt években.

Az útépítésekből, bontásokból származó törmeléket a város megbízásából engedély nélkül rakták le, eredetileg azzal a szándékkal, hogy csak ideiglenesen tárolják ott. A városi utak bontása során összegyűlt törmeléket a hegyi utak felújításánál akarták felhasználni.

Az MTI megkeresésére Litter Nándor, Nagykanizsa korábbi polgármestere nem kívánt nyilatkozni a hulladék lerakásának körülményeiről.

A jelenlegi polgármester a távirati iroda érdeklődésére beszámolt arról is, hogy a Zala Megyei Bíróságnál 30 millió forintos kártérítési keresetet nyújtottak be a Silóparking Hungary Zrt. ellen. A budapesti székhelyű cég két évvel ezelőtt mélygarázsok építésére kötött szerződést a várossal, de az Erzsébet téren csaknem egy éven át üresen tátongott a garázsnak kiásott gödör.

A több emelet mélységű lyukat az önkormányzat néhány hete betemettette és a helyén visszaállították a felszíni parkolót. A város az elmaradt bérleti díjakat és a helyreállítás költségeit követeli a cégen, amellyel több hónap óta nem tudnak kapcsolatba lépni.

Az MTI korábbi értesülése szerint a Silóparking vezérigazgatóját, a nagykanizsai ügytől függetlenül, még júliusban előzetes letartóztatásba helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság. A jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás miatt eljárás alatt álló cégvezető előzetes letartóztatását a bíróság októberben újabb három hónapra meghosszabbította.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását