2024. április 20. - Tivadar

A vizitdíj sok bevételt hozott

A vizitdíj és kórházi napidíj 21,7 milliárd forintos bevételt hozott a bevezetése óta eltelt tíz hónapban - mondta Horváth Ágnes egészségügyi miniszter pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján. A tárcavezető elmondta: a háziorvosok bevétele nőtt, csökkent a
2007. november 30. péntek 15:12 - Hírextra
A vizitdíj és kórházi napidíj bevételi többlete és az ezek eredményeként csökkenő kiadási megtakarítások összesen 64 milliárd forintot jelentenek - tette hozzá.

A részletekről a tárcavezető elmondta: havonta átlagosan 180 ezer forinttal nőtt egy háziorvosi praxis bevétele, ami azért is nagy szó - mondta -, mert a reálbérek közben csökkentek Magyarországon.

A díjak bevezetése megtakarításokat eredményezett az ágazaton belül, így a gyógyszerek és a gyógyászati segédeszközök forgalmában, de az aktív és krónikus kórházi ellátáson belül is - mondta Horváth Ágnes.

Járóbeteg-ellátásban hárommilliárd, az aktív szakellátásban 21,2 milliárd, a krónikus kórházi ellátásban 1,1 milliárd, a gyógyászati segédeszközök területén pedig egymilliárd forint a megtakarítás, a gyógyszerforgalomból adódó megtakarítás pedig 15 milliárd forint - ismertette a szakminiszter.

A tárcavezető szerint a vizitdíj és kórházi napidíj bevezetése beváltotta a hozzá fűzött reményeket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását