2024. május 4. - Mónika, Flórián

Megállapodás a Vízművek és a baptisták közt

Együttműködési megállapodást kötött a Baptista Szeretetszolgálat és a Fővárosi Vízművek Zrt. A megállapodás célja, hogy a kül- és belföldi katasztrófa-, illetve havaria helyzetekben – közösen fellépve – még eredményesebben tudjanak segítséget
2007. november 30. péntek 15:15 - Hírextra
A Baptista Szeretetszolgálat az elmúlt 11 évben 35 alkalommal vett részt missziós küldetésben a világ számos pontján, míg a Fővárosi Vízművek csapata az elmúlt években több mint húszszor nyújtott segítséget árvíz, szökőár vagy éppen vízszennyezés kapcsán. A szerződő felek úgy ítélték meg, hogy együtt eredményesebb.

Egymás működését, segítségnyújtás melletti elkötelezettségét megismerve a két szervezet arra a következtetésre jutott, hogy missziós működésük eredményességét erősítené, ha közösen lépnének fel a kölcsönös együttműködés jegyében. A megállapodás kül- és belföldi katasztrófa-, illetve havaria-helyzetekben az ideiglenes vízszolgáltatásra és a vízszolgáltatás helyreállítására és a Fővárosi Vízművek Zrt. leányvállalatain keresztül az esetlegesen szükségessé váló kútfúrásra terjed ki.

A Baptista Szeretetszolgálat a magyarországi és külföldi katasztrófák, balesetek, veszélyhelyzetek bekövetkeztekor felkéri a Fővárosi Vízművek Zrt. szakembereit és önkénteseit a humanitárius segítségnyújtásban és katasztrófamentésben történő részvételre.

A Fővárosi Vízművek Zrt. a szerződésben többek között vállalja, hogy gépjárművel való induláshoz a riasztástól számított 3 órán belül, míg légi járművel való induláshoz a riasztástól számított 14 órán belül menetkészen rendelkezésre áll, vagy hogy megfelelő műszaki színvonalú víztisztító-, vízcsomagoló-berendezést biztosít.

A Baptista Szeretetszolgálat vállalja a bel-, vagy külföldi missziók technikai, logisztikai lebonyolítását, valamint az utazáshoz szükséges adminisztratív feladatok ellátását, illetve a Fővárosi Vízművek Zrt. berendezéseinek, szakembereinek, önkénteseinek biztonságos közúti és légi szállítását saját költségén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását