2024. április 18. - Andrea, Ilma

Óvodabezárás ellen tüntettek

Mintegy hatvanan tiltakoztak szerdán este egy belvárosi óvoda ideiglenes bezárása ellen Szegeden; az érintettek abban bíznak, hogy az önkormányzat rendkívüli közgyűlésének összehívásával még megmenthető az intézmény.
2007. november 29. csütörtök 07:42 - Hírextra

Az óvodában tartott utolsó foglalkozási nap után az épület előtti sétálóutcán tartott demonstráción Farkasné Pocsai Blanka, a közgyűlés oktatási bizottságának fideszes tagja elmondta, a "szüneteltetésnek elkeresztelt" bezárásról azért döntött a városvezetés, mert egy ÁNTSZ-vizsgálat több hiányosságot talált az intézményben.

Hozzátette: a hatóság azonban nem az intézmény bezárását kérte, csupán csak egy intézkedési tervet várt az önkormányzattól.

A város közgyűlésének többsége azonban úgy döntött, hogy a negyvenhét óvodás - köztük tizenkét autista és Down-kóros gyerek - december 1-jétől egy másik óvodában folytatja az évet - mondta a képviselő.

A szülők társadalmi munkát ígértek, egy önkormányzati képviselő pedig tiszteletdíját ajánlotta föl - közölte.

Farkasné Pocsai Blanka - mint mondta - abban bízik, ezt a döntést még meg lehet változtatni. A Fidesz és a KDNP rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeménezte az ügyben, az SZDSZ-frakció pedig nyílt levélben kérte Botka László polgármestert arra, hogy a nevelési év végéig az óvoda működjön az eddigi rendnek megfelelően.

Gyimesi László, a Fidesz szegedi elnöke az MTI-nek elmondta, a közgyűlés összehívását csütörtökre indítványozták, szerda délutánig azonban nem kaptak visszajelzést a polgármestertől. A politikus számításai szerint a liberális képviselők voksaival többségben lennének a közgyűlésben az óvoda bezárását ellenzők.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását