2024. április 26. - Ervin

Marha nagy szarvashiba

Embertelen körülmények között tartanak 35 szarvasmarhát Drávasztárán. A Baranya megyei településen egy felszámolás alatt lévő gazdaságban vannak az állatok. Térdig állnak saját trágyájukban, enni is csak szalmát tudnak. Eddig legalább 10 állat pusztult el
2007. november 29. csütörtök 07:46 - Hírextra
Bár a tulajdonost többször is megbírságolták már, a főállatorvos szerint egyelőre nem vitethetik el a patásokat.Egyelőre nem tudni, pontosan hány szarvasmarha pusztult el a drávasztárai telepen. A Független Hírügynökség tudósítója legalább négy borjú tetemét és csontvázait találta meg a helyszínen. A helyiek szerint éhenpusztultak az állatok, kedden három tetemet vittek el innen.

Nem járt állatorvos a gazdaságban, ezért nem volt, aki szólt volna a pusztulásról. A tetemeket sem boncolták fel, így nem tudják azt sem, mitől hullottak el a patások. A Baranya megyei főállatorvos szerint többször megbüntették már a tulajdonost, de eredménytelenül. Ennél többet egyelőre nem tudnak tenni.

Ha kollégáik úgy ítélik meg, hogy rohamosan csökken az állatok kondíciója, és ezzel az életük veszélyeztetve van, akkor a rendőrségen feljelentést tehetnek - mondta a Független Hírügynökségnek Vass Péter, Baranya megye főállatorvosa.

Csak akkor vihetik el az állatokat a telepről menhelyre vagy vágóhídra, ha a nyomozás is azt állapítja meg, hogy állatkínzás történt. És büntetőeljárást is csak ebben az esetben lehet indítani a tulajdonosok ellen - tette hozzá a főállatorvos.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását