2024. április 26. - Ervin

Nyolcan vették fel az anyagot

Nyolcan vették fel a Nemzeti Színház Zrt. vezérigazgatói tisztségére meghirdetett pályázat anyagát - közölte Farkas Ágnes, a teátrum gazdasági igazgatója csütörtökön az MTI-vel. A jelentkezők csütörtök éjfélig adhatják postára pályamunkájukat. Az Oktatási
2007. november 29. csütörtök 15:09 - Hírextra

A kiírás értelmében 45 nap állt rendelkezésre a pályázatok benyújtására, ezután 30 napon belül egy 5-7 fős, szakmai szakértői bizottság készít javaslatot. A végleges döntést Hiller István miniszter hozza meg, korábbi közlése szerint várhatóan november végén, december elején. A tárcavezető a pályázat nyertesének főigazgatói címet adományoz.

A miniszter szeptemberben, a felhívás meghirdetésekor kiemelte: a pályázat kiírása nem volt kötelező, mivel a Nemzeti Színház zártkörű részvénytársaságként működik, a tárca azonban ragaszkodni kívánt azokhoz a pontokhoz, amelyekben a teátrum vezetésével megállapodtak.
Az új színházi vezetőnek kiemelt feladata lesz az alapítóval történő együttműködés a 2008-ban várható szervezeti átalakítás során - hangsúlyozta szeptemberi sajtótájékoztatóján Hiller István. A pályázat szövege szerint a nyertes pályázó feladata lesz a teátrum pozíciójának, reprezentatív szerepének megerősítése, az új kortárs művek megszületésének és bemutatásának elősegítése, valamint a határon túli magyar színházakkal történő együttműködés folytatása is.

A szervezeti átalakításokról szóló tavalyi kormányhatározat szerint a Nemzeti Színház Zrt. költségvetési szervvé alakulna.

Hiller István szeptemberben azt mondta: alternatívák már vannak a működési forma átalakítására, de döntés még nem született. Sajtóinformációkra reagálva leszögezte, hogy továbbra sem tervezik a Nemzeti Színház más színházakkal történő összevonását.

A Nemzeti Színház új vezetőjének megbízása 2008. július 1-jétől az átalakulásig, de legfeljebb 2013. július 31-ig tart. A jelenlegi vezető, Jordán Tamás megbízatását 2008. június 30-ig meghosszabbították, így a két vezető az évad végéig együtt dolgozik majd.

A miniszter a szeptemberi sajtótájékoztatón kiemelte: a 2008-tól 2010-ig terjedő időszakra garantálja a teátrum számára az évi 1,7 milliárd forintos költségvetési támogatást.

Jordán Tamás, a teátrum jelenlegi vezetője a pályázat kiírásakor az MTI-nek elmondta, hogy a szombathelyi színházalapításra készül, a Nemzeti Színház vezetésére nem pályázik.
A Népszava csütörtöki számában a Nemzeti Színház vezetői tisztségéért indulók között említette Alföldi Róbertet, a Bárka Színház igazgatóját, Balikó Tamást, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatóját, Hudi László rendezőt, az Alternatív Színházak Szövetségének elnökét és Szűcs Miklóst, a Budapesti Kamaraszínház igazgatóját.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását