2024. április 28. - Valéria

A Milan már a 16 között

A címvédő AC Milan a Benfica otthonában szerzett egy ponttal bejutott a legjobb 16 közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában, az olasz gárdának így az utolsó fordulóban már csak a csoportelsőség megszerzésére kell figyelnie.
2007. november 29. csütörtök 10:27 - Hírextra
"Nagyon boldog vagyok az eredmény miatt. A Celtic elleni hazai találkozón szeretnénk kiharcolni az első helyet is" - nyilatkozta az 1-1-es lisszaboni döntetlent követően Carlo Ancelotti, az olaszok vezetőedzője.

A zárókörben az A csoportban várható a legnagyobb csata: az elmúlt szezonban döntős Liverpool a Porto elleni 4-1-es hazai diadallal életben tartotta továbbjutási reményeit, főleg úgy, hogy az Olympique Marseille vereséget szenvedett a Besiktas otthonában. A sorozatban ez az egyetlen kvartett, amelyből még bármelyik csapat kvalifikálhatja magát a legjobb 16 közé.
Az utolsó körben a harmadik Liverpool (7 pont) a második Marseille-hez (7 pont) látogat, míg az éllovas Porto (8 pont) a Besiktast (6 pont) fogadja.

A B csoportban a Chelsea esélyt sem adott a Rosenborgnak, így a londoniak már biztos csoportelsők: "Nagy klub a mienk, ebben az idényben végre döntőt akarunk játszani" - mondta Avram Grant, a Kékek szakvezetője.

A C csoportban a Real Madrid nagy meglepetésre vereséget szenvedett az erősen tartalékos Werder Brementől, így az Olimpiakosztól otthon vereséget szenvedő, már csak UEFA Kupás-helyért küzdő Lazio elleni utolsó találkozón kell kiharcolniuk a továbbjutást: "A Bernabeuban nem ijedünk meg senkitől, nem lesz gond" - mondta a brémai vereség után Bernd Schuster, a madridiak trénere.

szerdai eredmények:
A csoport:
Besiktas (török)-Olympique Marseille (francia) 2-1 (1-0)
FC Liverpool (angol)-FC Porto (portugál) 4-1 (1-1)
B csoport:
Rosenborg (norvég)-FC Chelsea (angol) 0-4 (0-3)
FC Valencia (spanyol)-Schalke 04 (német) 0-0
C csoport:
Lazio (olasz)-Olimpiakosz Pireusz (görög) 1-2 (1-1)
Werder Bremen (német)-Real Madrid (spanyol) 3-2 (2-1)
D csoport:
Benfica (portugál)-AC Milan (olasz) 1-1 (1-1)
Celtic Glasgow (skót)-Sahtar Doneck (ukrán) 2-1 (1-1)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását