2024. május 5. - Györgyi

Szűrőprogram indul

Munkahelyi és lakossági kardiológiai szűrőprogramot indít az Egyesített Szent István és Szent László Kórház és a IX. kerületi önkormányzat - jelentették be a szervező intézmények képviselői szerdán Budapesten.
2007. november 28. szerda 15:14 - Hírextra
Vértes András, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház kardiológus főorvosa a sajtótájékoztatón elmondta, a szűrés januárjában indul, ennek keretében egyebek között felmérik az emberek veseműködését, kórelőzményeiket, koleszterinszintjüket, életmódjukat, érfal-vastagságukat.
A vizsgálatokra eddig már 24 munkahely jelentkezett, a különböző lakossági eseményeken elvégzett szűrésre ugyanakkor összesen mintegy 2.000 embert várnak.

A szűrés elvégzése után, 1-1,5 év múlva, újra megvizsgálják a pácienseket, de már most is adnak nekik táplálkozási és életmódváltási tanácsokat - mondta a főorvos.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a fővárosban a VIII. és a IX. kerületben a legrosszabbak a halálozási mutatók. A Ferencvárosban minden második halálozás szív- és érrendszeri betegség következményeire vezethető vissza.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását