2024. április 28. - Valéria

Gyanús CIB Bank alkalmazottak

Vesztegetés gyanúja miatt hallgatta ki a vám- és pénzügyőrség a CIB Bank három alkalmazottját - közölte a pénzintézet szerdán az MTI-vel. A bank írásos tájékoztatást kapott a nyomozóhatóságtól, hogy az érintett dolgozóit kihallgatták.
2007. november 28. szerda 16:47 - Hírextra
A közlés szerint a CIB Bank Zrt. további információval az ügyben azért nem tud szolgálni, mert jelenleg a pénzintézeten kívüli hatósági eljárás folyik.

A vám- és pénzügyőrség parancsnokhelyettese hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be, hogy tizenhétmilliárd forintot mosott tisztára valós és fiktív cégeken keresztül ügyvédi és banki alkalmazottak segítségével egy nemzetközi bűnbanda Magyarországon. Az ügyben 23 gyanúsítottat őrizetbe vettek, nyolc előzetes letartóztatásba került, négy ember ellen elfogatóparancsot adtak ki.
A főként számítástechnikai termékek forgalmazására specializálódott nemzetközi szervezet felszámolására egy időben 70 helyszínen mintegy 450 vámos és rendőrök csapott le még múlt csütörtök éjjel.

Mózs Elek dandártábornok tájékoztatása szerint a bűnbanda Ausztriából számítástechnikai termékeket, továbbá más, gyorsan és nagy haszonnal értékesíthető műszaki eszközöket, így például mosógépet, plazmatelevíziót hozott adómentesen Magyarországra, majd azokat úgy értékesítette, hogy az áruk után nem fizetett forgalmi adót. A 45 magyarországi és 20 külföldi cég - melyek egy része fiktív volt - papíron Szlovákiába és Romániába utaztatta az eszközöket, majd 15 bankszámláról mintegy 17 milliárd forintot vettek fel, amelynek egy részét visszaforgatták a rendszerbe.

Mózs Elek dandártábornok elmondta, hogy a bűnszervezet, amelynek voltak osztrák, szlovák és orosz ajkú tagjai is, múlt évtől idén novemberig 3,4 milliárd forint adóhiányt okozott a költségvetésnek, illetve a kereskedelmi és pénzügyi tevékenységek révén 17 milliárd forintot mostak tisztára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását