2022. január 25. - Pál

Eörsi lemond

Eörsi Mátyás lemond frakcióvezetői tisztségéről Kóka János pártelnök javára. Ezt a liberális politikus maga mondta el az MTI-nek szerdán. Kóka Jánossal áprilisban megbeszélt megállapodásunk értelmében a frakcióvezetői tisztséget átengedem a párt elnökének
2007. november 28. szerda 14:18 - Hírextra
Hozzátette: Kóka János decemberben megválik gazdasági miniszteri tisztségétől, és a szabad demokraták elnöki posztja mellett a frakció vezetését is átveszi.

Kérdésre válaszolva az SZDSZ politikusa elmondta: a következő frakcióülésen javaslatot tesz Kóka János frakcióvezetőségére, így a pártelnök még az Országgyűlés őszi ülésszakának végén átveheti a liberális képviselőcsoport irányítását.

Kóka János július 20-án jelentette be, hogy az év végéig lemond a gazdasági és közlekedési miniszteri posztról. Eörsi Mátyás még ugyanazon a napon jelezte: kész átadni a pártelnöknek az SZDSZ-frakció vezetését. Kóka Jánost március 31-én választották a Szabad Demokraták Szövetsége elnökévé. A politikus utódja a gazdasági tárcánál Kákosy Csaba lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását