2024. március 29. - Auguszta

Döntés a 4-es metró uniós támogatásának pályázatairól

A kormány várhatóan december első felében dönt azokról a jogszabály-módosításokról, amelyek alapján véglegesíthetők a 4-es metró uniós támogatásának pályázati dokumentumai - rögzíti a városüzemeltetési főpolgármester-helyettes irodájának kedden az MTI-hez
2007. november 28. szerda 07:30 - Hírextra

Az irat tartalmazza, hogy a kormány döntéseit követően a 4-es metró pályázati űrlapját a szükséges dokumentumokkal, így a projekt támogatási kérelmével együtt, a Fővárosi Közgyűlés elé terjesztik.
A közlemény szerint a főváros intenzív tárgyalásokon egyeztetett a 4-es metró támogatási kérelméről.

Ezt azért nyújtják be a kormányhoz, hogy az ennek alapján dönteni tudjon a brüsszeli beterjesztésről. Az egyeztetések érintették a projekt benyújtásának pályázati folyamatát, a pályázati kiírás és a támogatási szerződés jogszabályi hátterét, különös tekintettel a kedvezményezetti státusra, a biztosítékok és az elszámolás rendszerére.

A nyilatkozat kitér arra is, hogy a Pénzügyminisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az EU-támogatások végrehajtási intézményrendszerének javítása érdekében olyan jogszabály-módosítási csomagot készít elő, amelybe beilleszthetők a metróprojektet érintő, annak megvalósításához szükséges módosítások is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását