2024. március 29. - Auguszta

56 millió dolláros szerződés

A fényelektromossági ipart termelőeszközökkel és kulcsrakész gyártórendszerekkel ellátó legnagyobb cégek közé tartozó GT Solar Incorporated bejelentette, hogy 56 millió dolláros szerződést kötött a fényelektromos termékek egyik legnagyobb kínai gyártójáv
2007. november 28. szerda 12:40 - Hírextra
A GT Solar szilíciumöntvények előállítására alkalmas, következő generációs DSS450-es kemencéjének szállítására. Ez a Yingli negyedik, egyszersmind legnagyobb megrendelése a GT Solar DSS kemencéire, amelyek 450 kilónyi multikristályos szilíciumöntvényt állítanak elő. Az ügylet nyomán a Yingli felszerelt kemencéinek kapacitása 2009-ben várhatólag eléri a 600 megawattot.

Tom Zarrella, a GT elnök-vezérigazgatója szerint „a Yingli óriási szerepet játszik a napenergia ázsiai és globális hasznosításában. Új DSS 450-es kemencéink megvásárlásával ciklusonként 80 százalékkal növeli kapacitását, mégpedig az előző generációs kemencék környezetét felhasználva.”
Lian Sheng Miao, a Yingli Green Energy elnöke így nyilatkozott: „2002 óta működünk együtt a GT Solarrel, létesítményeink jó részét partnerünk berendezéseivel szereltük fel. A szerződés lehetővé teszi, hogy öntvénygyártó kapacitásunkat a jelenlegi 200 megawattról 2008 végén 400 megawattra, 2009-ben pedig 600 megawattra növeljük.”

Mit kell tudni a Yingli Green Energy cégről?

A Yingli Green Energy Holding Company Limited (NYSE: YGE) („Yingli”) cég a fényelektromos termékek egyik vezető, vertikálisan integrált kínai gyártója. Legfontosabb kínai leányvállalatán, a Baoding Tianwei Yingle New Energy Resources Co. Ltd. cégen keresztül fényelektromos modulokat tervez, gyárt és forgalmaz, valamint olyan fényelektromos rendszereket tervez, állít össze, értékesít és installál, amelyek vagy önállóak, vagy kapcsolódnak valamelyik elektromos hálózathoz. A Yingli Green Energy jelenleg a fényelektromos termékek (poliszilícium öntvények, lapkák, fényelektromos cellák és modulok) legnagyobb kínai gyártója, éves termelési kapacitása 200 megawatt. Mi több, a Yingli Green Energy egyike annak a néhány nagy kínai fényelektromos cégnek, amely a vertikális integrációt választotta üzleti modelljéül. A Yingle Green Energy a tervek szerint fokozatosan növeli a poliszilícium öntvények, lapkák, fényelektromos cellák és modulok előállításához szükséges éves termelési kapacitását: a jövő évben 400 megawattra, 2009-re pedig 600 megawattra. A Yingli Green Energy saját – Yingli Solar – márkanevén árulja fényelektromos moduljait a világ különféle piacain, többek között Németországban, Spanyolországban, Kínában és az Egyesült Államokban működő rendszerintegrátoroknak és forgalmazóknak. További információkat a www.yinglisolar.com címen olvashatnak.

Mit kell tudni a GT Solar Incorporated cégről?

A GT Solar Incorporated, amely anyavállalata, a GT Solar International kizárólagos tulajdonában áll, világviszonylatban is élenjár a fényelektromossági ellátási lánc alapvető technológiáinak, berendezéseinek és kulcsrakész gyártósorainak létrehozásában. Központja a New Hampshire állambeli Merrimackben található. A cég termékeit multikristályos fényelektromos félvezető lapkák, napelemek, modulok és poliszilícium előállítására használják fel. További információkat a gtsolar.com címen olvashatnak.

Előretekintő megállapítások

Ez a sajtóközlemény számos olyan előretekintő megállapítást tartalmaz, amely kockázatoknak és bizonytalanságoknak van kitéve. Az ilyen megállapítások várakozásokat és becsléseket fejeznek ki, általában a Yingle Green Energy céggel kötött szerződés alapján várható forgalomra vonatkoznak, és a GT Solar vezetőségének jelenleg rendelkezésére álló aktuális információkon alapulnak. Bizonyos kockázati és bizonytalansági tényezők miatt a tényleges eredmények lényegesen eltérhetnek a várttól. Ilyen kockázat többek között az, hogy valamely szerződő fél nem teljesíti szerződéses kötelezettségeit. A GT Solar semmiféle kötelezettséget nem vállal arra, hogy a megváltozott feltételek, váratlan események bekövetkezte vagy az üzemi eredmény későbbi megváltozása miatt előretekintő megállapításait aktualizálja vagy felülvizsgálja, kivéve ha ezt törvény írja elő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását