2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Davis Kupa döntő

Péntektől vasárnapig Portlandben rendezik meg a tenisz Davis Kupa döntőjét, amelyen az Egyesült Államok csapata a címvédő orosz válogatottat fogadja. Az összecsapásnak a 12 ezer néző befogadására alkalmas Memorial Arena ad otthont és a gyors kemény pályán
2007. november 28. szerda 12:37 - Hírextra
"Hatvan százalék esélyt adok az amerikaiaknak és negyvenet magunknak" - nyilatkozta Samil Tarpiscsev orosz DK-kapitány, majd gyorsan hozzátette: "Természetesen a Davis Kupában minden megtörténhet, meg az ellenkezője is."

A házigazdáknál a világranglistán hatodik Andy Roddick, a vendégeknél pedig a rangsorban negyedik Nyikolaj Davigyenko lesz az elsőszámú játékos. Az orosz Marat Szafin, akinek döntő érdeme van abban, hogy a tavalyi moszkvai fináléban az oroszok legyőzték az argentinokat, lemondta a részvételt, ezért Davigyenko mellett Igor Andrejevet, Dmitrij Turszunovot és Mihail Juzsnyijt nevezte a fináléra Tarpiscsev.

Patrick McEnroe, a házigazdák DK-kapitánya Roddickon kívül James Blake-et és a világ jelenlegi legjobb párosát, a Bryan-testvérpárt, Bobot és Mike-ot válogatta be együttesébe.

A két válogatott eddig három alkalommal mérkőzött a sorozatban: 1995-ben, a moszkvai döntőben az amerikaiak Pete Sampras vezérletével drámai csatában nyertek, majd három évvel később a Világcsoport első fordulójában búcsúztatták az oroszokat, végül tavaly az elődöntőben Oroszország győzött.

A 31-szeres győztes amerikaiak legutóbb 1992-ben adtak otthont a DK fináléjátnak, akkor Andre Agassi, Jim Courier, Sampras és John McEnroe a svájci gárdát múlta felül. Az oroszok két alkalommal hódították el a trófeát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását